Az Echo TV és a HírTV közös mikrofonja az összevonás után. Fotó: Media1

Ezt a mikrofonszivacsot látják péntektől a HírTV és az Echo Tv nézői

A Media1 által megszerzett fotó alapján nem kell majd szivacsot cserélniük a riportereknek.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ahogy arról beszámoltunk, péntektől az Echo TV munkatársai készítik a HírTV híradóit is.

Több munkatársat szélnek eresztenek, pontosabban egyelőre rendelkezésre állási állományba helyeznek. Mostanáig ezt a 24.hu cikkéből lehetett tudni, a Media1 azonban szerzett egy fényképet, amelyen már az is látszik, hogy milyen lesz az összevonás után a híradósok riporteri mikrofonja.

A fotó alapján elég kényelmes lesz a riporterek dolga, hisz nem kell majd cserélgetniük a mikrofont a széltől védő és marketingcélokat is szolgáló szivacsokat. Ugyanis mindkét csatorna, az Echo TV és a Hír Televízió logója is rákerül a mikrofon huzatára.

Az Echo TV és a HírTV tulajdonosa egy ideje már azonos

A két csatorna közötti együttműködés keretében korábban is sok azonosság volt a két tévécsatorna hírműsora között. Már rögtön azután, hogy HírTV újra a Fidesz közelébe került tavaly nyáron, volt olyan híradó, amikor a hírblokkok sorrendje is azonos volt. Az együttműködésnek azonban az adott igazán nagy lendületet, hogy az Echo TV-t működtető cég, az Echo Hungária TV Zrt. és a HírTV Zrt. is a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá került. Az alapítványhoz közel 500 médiatermék tartozik. Portfóliójában van több tévécsatorna, országos sajtótermék, internetes portál, sőt nyomda, lapterjesztő és reklámértékesítő cég is tartozik alá.

Az alapítvány létrejöttét Orbán Viktor miniszterelnök is segítette, amikor egy kormányrendelettel elérte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács ne vizsgálhassa meg az alapítványi fúziót, holott a médiatörvény alapján normál esetben ezt meg kellett volna tenniük. A miniszterelnöki rendelet nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a fejleményt.

Az alapítványhoz tartozó más médiumoknál is átszervezés kezdődött a napokban. A TV2, melynek rendkívüli közgyűlése nemrég egy Mészáros Lőrinchez köthető helyen volt,  nem került be az alapítvány alá, sorsa egyelőre bizonytalan.

Kiemelt kép: Az Echo TV és a Hír Tv híradójának összevonása után használandó mikrofonszivacs. Fotó: Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Atreju nevû rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján

Orbán Viktor beismerte: nincs baloldali médiatúlsúly Magyarországon

A magyar miniszterelnök Rómában, nagy nyilvánosság előtt beszélt szombaton arról, hogy nincs baloldali túlsúly Magyarországon. Tavaly, sőt idén év elején is még ennek ellenkezőjét állította nyilvánosan, pedig már akkor is szinte mindent eluralt a Fidesz-barát újságírás Magyarországon.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!