fbpx
HírTV, Hír Televízió, Hír TV

Az Echo TV készíti a HírTV híradóját péntektől

Tovább közeledik egymáshoz a két jobboldali tévécsatorna. Egyes munkatársakat rendelkezési állományba küldtek.

Új szakaszba lép péntektől az Echo TV és a HírTV, a két fideszes hírcsatorna eddig is meglévő együttműködése. Holnaptól az Echo TV stúdiójában készülnek majd a HírTV híradói.

A 24.hu írt róla, hogy a Hír Televízió munkatársainak egy részét az Echo TV Angol utcai székházába vezényelték át. A HírTV emberei péntektől ott fognak dolgozni. Más munkatársak – 20-40 ember, köztük vágók, operatőrök, riporterek – rendelkezési állományba kerülnek, ami egy esetleges csoportos létszámleépítés előszobája lehet.

A híroldal szerint ez jelenti, hogy mindkét csatornán ugyanaz a híradó lesz majd látható, csak a hírolvasó személye különbözik majd.

Egy birtokukba került dokumentum szerint azt is meghatározták, hogy milyen technikai csatornákon, milyen szabályok mentén kerülnek az Echo TV-s anyagok a Hír TV szerkesztőségébe – írják.

Frissítés (20:14)

A Media1 szerzett egy fényképfelvételt arról, milyen lesz az Echo TV és a Hír TV híradósainak mikrofonja az összevonást követően. Ide kattintva ön is láthatja a mikrofonszivacsot.

Az Echo TV és a HírTV tulajdonosa egy ideje már azonos

A két csatorna közötti együttműködés keretében korábban is sok azonosság volt a két tévécsatorna hírműsora között. Már rögtön azután, hogy HírTV újra a Fidesz közelébe került tavaly nyáron,volt olyan híradó, amikor a hírblokkok sorrendje is azonos volt.

Az együttműködésnek az adott igazán nagy lendületet, hogy az Echo TV-t működtető cég, az Echo Hungária TV Zrt. és a HírTV Zrt. is a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá került. Az alapítványhoz közel 500 médiatermék tartozik, és nyomda, lapterjesztő és reklámértékesítő cég is tartozik alá.

Az alapítvány létrejöttét Orbán Viktor miniszterelnök is segítette, amikor egy kormányrendelettel elérte, hogy a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács a ne vizsgálhassa meg az alapítványi fúziót. A miniszterelnöki rendelet nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a fejleményt.

Az alapítványnál egyébként más médiumoknál is átszervezés kezdődött a napokban. A TV2 egyébként eddig nem került be az alapítvány alá, a csatorna sorsa jelenleg bizonytalan.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások