fbpx
TV2 Tények

Távozik a TV2 hírigazgató-helyettese

Tóth Tamás Antal, Kökény-Szalai Vivien botrányos előéletű, 2017 tavaszán kinevezett helyettese váratlanul, már ma távozik. A Media1 azt is megtudta, hogy átszervezés lesz a csatornánál és megszűnik a hírigazgató-helyettesi poszt.

Tóth Tamás Antal, a TV2 Tények című műsorának hírigazgató-helyettese a mai nappal távozik pozíciójából.

A TV2 Média Csoport Tóth Tamás Antal távozása kapcsán kiadott, szűkszavú, mindössze két mondatos közleményébe a távozást közlő tényen kívül annyi fért még bele, hogy köszöni a hírigazgatóság az eddigi munkáját és további sikereket kíván.

Azt egyelőre nem tudni, ki veszi át Tóth Tamás Antal feladatait, esetleg maga Kökény-Szalai Vivien hírigazgató, vagy más. Erről kérdést küldünk a csatornának, később ha reagálnak, erről beszámolunk.

Frissítés (12.41)

Megszűnik a hírigazgató-helyettesi pozíció

Választ kaptunk a TV2 sajtóosztályától. Azt írják, átszervezés lesz a TV2-nél, és a hírigazgató-helyettesi posztot megszüntetik.

Kényszertörlés, eltiltás, kirúgás, hírhamisítás

Tóth Tamás Antal a közmédiától érkezett a TV2-höz 2017 tavaszán. Az MTVA-tól épp azután ment át a TV2-höz, hogy kiderült, egy korábbi vállalkozását kényszertörléssel szüntette meg a bíróság, Tóth Tamás Antal cége pedig adótartozást hátrahagyva szűnt meg. Tóth Tamás Antalt a bíróság emiatt 5 évre eltiltotta a cégvezetéstől. A TV2 egyébként kinevezésekor közölte, tudtak Tóth Tamás Antal ügyeiről, de azt nem tartották problémásnak az új feladatkör szempontjából.

Tóth Tamás Antal, a TV2 Tények távozó hírigazgató-helyettese még az MTVA színeiben
Tóth Tamás Antal, a TV2 Tények távozó hírigazgató-helyettese még az MTVA színeiben

A hírigazgató-helyettes TV2-s regnálása alatt sorozatosak voltak a botrányok a hírműsornál. Rendszeressé váltak a hírhamisítások, hírmanipulációk, és a csatorna hírműsora kormánypropaganda állandó helyszínévé vált.

Átalakuló TV2

A halála előtt Andy Vajna filmügyi kormánybiztos vezette, delaware-i adóparadicsomba bejegyzett Cinergi magyarországi médiavállalata, a TV2 Média Csoport egyelőre nem került be a fideszes médiaholding, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá.

Nagy változás viszont, hogy a TV2 elnöke az a Vaszily Miklós lett, aki korábban – még az MTVA vezérigazgatójaként – visszahívta Tóth Tamás Antalt a közmédiához tartozó Új Média és Teletext Kft. felügyelőbizottságából. Az állami média kft.-je – ahogy arról a Media1 januárban elsőként beszámolt – megszűnik. A kft. végelszámolásáról nem sokkal azután határozott az MTVA, hogy az Állami Számvevőszék súlyos hiányosságokat talált a vállalkozásnál.

A TV2 élén nemrég más változás is történt: Dirk Gerkens vezérigazgató jogköreiből visszavettek, ő immáron csak Vaszily Miklóssal együtt írhat alá. Gerkens neve mellől eltűnt a vezérigazgatói megnevezés a cégnyilvántartásban, de a TV2 sajtóosztálya a Media1-nek azt mondta, ez csak technikai okokból van így, mert Gerkens marad a vezérigazgató.

Ma derült ki az is, hogy a HírTV-től elküldtek 3 embert. A fideszes médiaholding alá tartozó hírcsatornánál a mikrofonpárnás ügy után történt mindez, de amikor a Media1 arról érdeklődött Szikszai Péter vezérigazgató-helyettesnél, hogy a történteknek van-e köze a kiszivárgott fotóhoz, azt mondta, belső ügyekről nem nyilatkozhat.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások