fbpx
Gönczi Gábor és Marsi Anikó, a TV2 Tények műsovezetői

Átszervezés is lesz a TV2-nél

A TV2 reagált a Media1 kérdésére, hogy hogyan oldják meg az azonnali hatállyal távozó Tóth Tamás Antal, a hírigazgató-helyettes helyettesítését.

A hírigazgató-helyettes pozíció megszűnik, a feladatköröket átszervezzük a szerkesztőségben

– válaszolta a TV2 sajtóosztálya a Media1-nek szerda délelőtt, amikor arról érdeklődtünk, ki veszi át az azonnali hatállyal távozó és botrányos előéletű hírigazgató-helyettes, Tóth Tamás Antal feladatait a TV2 hírigazgatóságán.

Kényszertörlés, eltiltás, kirúgás, hírhamisítás

Tóth Tamás Antal felügyelete alatt készültek mostanáig a TV2 Tények című műsorai.

Kökény-Szalai Vivien hírigazgató eddigi helyettese a közmédiától érkezett a TV2-höz 2017 tavaszán. Az MTVA-tól azután távozott és ment a TV2-höz, hogy kiderült, egy korábbi vállalkozását kényszertörléssel szüntette meg a bíróság, Tóth Tamás Antal cége pedig adótartozást hátrahagyva szűnt meg. Tóth Tamás Antalt a bíróság emiatt 5 évre eltiltotta a cégvezetéstől. A TV2 egyébként kinevezésekor közölte, tudtak Tóth Tamás Antal ügyeiről, de azt nem tartották problémásnak az új feladatkör szempontjából. Így nyilatkozott Fürst-Borsos Ádám, a TV2 hírigazgatóságának (akkori) pr-osa a 24.hu-nak:

„Tóth Tamás nem számít vezető tisztségviselőnek, cégvezetési döntéseket nem hoz. A szakmai munkában van szerepe, kiváló referenciái vannak. A munkaviszony létesítésekor a munkavállalónak nincs kötelezettsége arra, hogy a firtatott tényről beszámoljon, miként a munkáltató sem vizsgálhatja ezt. Ennek ellenére Tóth tájékoztatta a vezetőséget, amely úgy ítélte meg, hogy a korábbi ügye nem jelenti akadályát a kinevezésének.

Tóth Tamás Antal, még az MTVA színeiben
Tóth Tamás Antal, a távozó hírigazgató-helyettes, még az MTVA színeiben

Tóth Tamás Antal idején a Tényeknél rendszeressé váltak az álhírek, hírmanipulációk. Ezt több elvesztett bírósági per is igazolta. Tóth Tamás Antalról itt írtunk bővebben.

Változás a HírTv-nél is

A minap egyébként egy másik jelentős változás is történt a fideszes médiumok körül. 3 embert rúgtak ki a HírTV-től,  bizalomvesztésre hivatkozva.  Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes arra, hogy van-e ennek köze az úgynevezett mikrofonpárnás ügyhöz, annyit mondott: belső ügyekről nem nyilatkozik.

Kiemelt kép: Gönczi Gábor és Marsi Anikó, a TV2 Tények műsorvezetői. Eddig őket is Tóth Tamás Antal felügyelte. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások