fbpx
A megyei lapok térképen / illusztráció

Sajtópert vesztett az egyik vármegyei napilap

A napokban hirdetett elsőfokú ítéletet a Szombathelyi Törvényszék egy olyan ügyben, melyben Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vas Népe című, a kormánypárti médiaóriáshoz tartozó vármegyei napilap közötti jogvitát bírált el.

A per lényege az volt, hogy a szombathelyi önkormányzat egy ingatlant pályázati úton értékesített, amiből az egyik ajánlattevőt kizárták, mert a pályázata több mint egy tucat ponton igen jelentős hiányosságokat tartalmazott.

Mindezt a Vas Népe úgy állította be, hogy az érvénytelenség oka a favédelmi terv hiánya volt, amelyet az önkormányzat megkövetelt a pályázóktól. Később aztán a nyertes pályázó vágott ki fákat a megvásárolt területen, amit a Vas Népe a fent írt ferdítéssel rótt fel az akkor az ügyben semmit tenni már nem tudó önkormányzatnak.

A cikk lényege az volt, hogy a saját favédelmi tervét és előírásait figyelmen kívül hagyja az önkormányzat, mert egy pályázatból csak ennek hiánya miatt kizár egy indulót, aztán amikor a területen fákat vágnak, ki, nem tesz semmit.

Ennek a narratívának a hazug voltát mondta ki a Szombathelyi Törvényszék, és kötelezte a kormánypárti KESMA/ Mediaworks helyi kiadványát helyreigazítás közlésére.

Végrehajtó kopogtatott a PestiSrácoknál

Jogerősen pert nyert a Válasz Online a DK politikusával szemben

Vármegye-mizéria: a fideszes médiacsoport (vár)megyénként sem egységes az átállás kérdésében

A közmédia ellen is pert nyert a Datadat

Három helyreigazítást is közölnie kellett a Magyar Nemzetnek a Jobbikról az ünnepi időszak alatt

Ismét sajtópert bukott a PestiSrácok

Borítókép: A megyei lapok térképen / illusztráció

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások