fbpx
Datadat.

A közmédia ellen is pert nyert a Datadat

Az elsőfokú ítélet szerint valótlan állításokat tett a hirado.hu. A Datadat közel száz pert indított hasonló ügyben.

Ezúttal közmédia ellen is pert nyert a Datadat. A Fővárosi Törvényszék elsőfokú, nem jogerős ítéletében egyebek mellett megállapította, hogy a közmédia a hirado.hu felületén 2022. március 28-án, 31-én és április 2-án megjelent cikkekben valótlanul állította, hogy a Datadat egymillió embert hívott fel az illegális adatbázis felhasználásával, továbbá azt, hogy az illegális adatbázis mellett a cég álprofilokat és bérkommentelőket használt – írja a 24.hu.

A Törvényszék a közmédiát mint alperest kötelezte arra, hogy fizessen meg a Felpereseknek fejenként másfél millió forint sérelemdíjat, összesen 6 millió forintot, és a 317 500 forint perköltséget.

A kormánymédia állításai szerint szerint a Datadatnak köze lehetett ahhoz, hogy olyan választópolgárok is kaptak SMS-t az ellenzéki kampányközpontból, akik korábban meg sem adták az elérhetőségüket a kormányt váltani akaró erőknek, a Datadat szerint azonban ez nem volt igaz, összesen közel 100 sajtóhír ügyében indított pert, az Origo ellen például már korábban nyert.

Pert bukott az Origo a Datadat ellen elsőfokon

A Datadat-csoport kommunikációs kampány- és rendezvényszervezés, kommunikációs tanácsadás, adatbázis-építés, illetve közösségi média alapú kampányszervezés ellátása tárgyában kötött szerződést a Mindenki Magyarországa Mozgalommal, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szervezetével.

Büntetőfeljelentést tesz 29 portál és 2 tévécsatorna állításai kapcsán a Datadat

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások