fbpx
Füssy Angéla, a PestiSrácok főmunkatársa riportot készít.

Végrehajtó kopogtatott a PestiSrácoknál

Valótlant állítottak – pert vesztettek – majd a jogerős ítélet ellenére nem fizettek. A felperes önkormányzat nem hagyja magát.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, a PestiSrácok című kormányközeli lap egyik munkatársa, Füssy Angéla egy hazugsága miatt egy jogerős bírósági ítélet helyreigazításra kötelezte a médiumot.

Az ügy lényege az volt, hogy a Szombathelyi Önkormányzat 2022 nyarán pályázatot hirdetett ingatlanok értékesítésére, melynek pályázati határideje 45 nap volt, vagyis augusztus 9-ig lehetett benyújtani pályázatokat. Erről Füssy Angéla azt írta, hogy az eladási ajánlatot az önkormányzat nem június, hanem július 25-én tette közzé, így szerinte alig két hét volt a jelentkezőknek arra, hogy összeállítsák a pályázati anyagokat és pénzügyi terveket dolgozzanak ki. Nem is burkoltan azt sugallta ezzel, hogy előre lejátszott volt a pályázat. Emiatt kért a Szombathelyi Önkormányzat helyreigazítást, amelyet önként nem teljesített a lap, így bírósági ítéletnek kellett erre köteleznie a PestiSrácokat.

Még 76 ezer forint perköltséget sem tudtak vagy akartak megfizetni

A Fővárosi Törvényszék a helyreigazítás mellett arra is kötelezte a PestiSrácokat, illetve a a valótlan tartalmú cikk kiadásakor megjelentető Insider Media Kft.-t, hogy fizessen meg 76.200 forint perköltséget és 36 ezer forint illetéket.

A Media1 a felperes jogi képviselőjétől most megtudta, hogy az önkormányzat végrehajtási eljárást indított a kiadó ellen, mivel az önkormányzat szerint nem egyenlítette ki a médiavállalat a perköltséget számára. A végrehajtást a bíróság elrendelte, a végrehajtó pedig már ki is adta az inkasszót az Insider Media Kft. bankszámlájára.

Füssy Angéla nem először közöl hazugságot

A valótlan tartalmú írást közzétevő Füssy Angéláról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor egy másik ügyben, rágalmazás miatt a bíróság bűnösnek találta  – erről ITT írtunk.

Ismét bűnösnek találta a bíróság a PestiSrácok volt hírigazgatóját és a lap egyik munkatársát

Vitába szállt a PestiSrácok főszerkesztőjével a Media1 főszerkesztője (Videó)

Ismét sajtópert bukott a PestiSrácok

A Megafon miatt kellett távoznia a PestiSrácok netes tévéjétől a Fidelitas egyik influenszerének?

További hírek érhetők el a Media1-en. Követhet minket Facebookon is.

Borítókép: Füssy Angéla, a PestiSrácok főmunkatársa riportot készít. Forrás: Facebook.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások