fbpx
közmédia, mtva, székház. fotó: Ladányi András, Media1

Országimázs Központtól a Közmédiáig – bemutatjuk Kárász Róbert leendő közmédiás igazgatótársát

A most 56 éves magyar-történelem szakos középiskolai tanár, valamint jogász végzettségű férfi, Tóth István Zoltán, a Közmédia tartalomszolgáltatási igazgatója az ezredforduló környékén, 1999 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal főosztályvezetőjeként az első Orbán-kormány egyik legvitatottabb intézményét, az Országimázs Központot vezette. Az intézménnyel kapcsolatban akkor több korrupciógyanús ügy is felmerült, de a nyomozás végül elült.

Hosszas huzavona után hétfőn késő délután elismerte a közmédia, hogy a Media1 korábbi információi helytállóak voltak, és Kárász Róbert, az ATV eddigi műsorvezetője az állami médiában folytatja: január elsejétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. (a médiatörvény szerint: Közmédia) kreatív stábjának igazgatója lesz.

Mindezt a közszolgálati intézmény egy, a Híradó.hu-ra feltöltött, szitkozódó hangnemben írott véleménycikkben vallotta be. A vegyes műfajú írásban Kárász új funkciója mellett azt is bejelentették, hogy 2023. január 1-jétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul: a korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat.

Az egyik ilyen igazgató Kárász lesz, a másik tartalomszolgáltatási igazgatóként Tóth István Zoltán, akinek feladata „a műsorok megrendelése és elfogadása lesz”.

Az Országimázs Központtól az állami médiaszolgáltató egyik csúcspozíciójáig

Tóth régi motoros mind a televíziózásban (azon belül a köztévénél), mind a kormánypártok környékén.

A most 56 éves magyar-történelem szakos középiskolai tanár, valamint jogász végzettségű férfi az ezredforduló környékén, 1999 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal  főosztályvezetőjeként az első Orbán-kormány egyik legvitatottabb intézményét, az Országimázs Központot vezette, mellyel kapcsolatban akkor több korrupciógyanús ügy is felmerült, például a Happy End Kft. vonatkozásában, de az ügyészség végül leállította a nyomozásokat arra hivatkozva, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és Keller László által kezdeményezett eljárások megalapozatlanok voltak.

Tóth 1989 óta dolgozik a televíziós szakmában. Pályafutását a Magyar Televízió (MTV) Szegedi Körzeti Stúdiójában kezdte riporterként és szerkesztő-műsorvezetőként. Ezt követően az MTV Gazdasági és Kereskedelmi Stúdiójában magazin és hírműsorokat készített és vezetett. Szerkesztette és vezette többek között az Üzlet, a Trend és a Napjaink című műsorokat. Majd az induló TV2 reggeli műsorának, Jó reggelt, Magyarország! című magazinnak volt a főszerkesztője.

2003-ban, a Miniszterelnöki Hivatal után a HírTV-nél helyezkedett el, eleinte mint a reggeli adás szerkesztője, majd mint a csatorna magazinműsorainak vezető szerkesztője dolgozott.

Két évvel a kormányváltás után, 2012. május 1-jétől az MTVA kommunikációs igazgatója, majd az online terület vezető-helyettese lett. Felügyelőbizottsági tagja volt a végelszámolással megszűnt MTVA Kiadói Kft.-nek. Majd ismét a kormányközeli Hír Televízió magazinműsorainak főszerkesztője lett. A G-napkor nem maradt a kormánytól függetlenedő csatornánál.

Jelenleg a Nemzeti Filmintézet Televíziós Döntőbizottságának tagja. Itt ismét Káel Csabával dolgozik együtt, akinek mint alapítónak a cége, a Happy End Kft. az első Orbán-kormány alatt az Országimázs Központ beszállítója volt.

Ezen felül kreatív producere volt a 777 nevű blog videós tartalmainak.

Tóth István Zoltán az MTVA kommunikációs igazgatójaként a Gyula TV adásában
Tóth István Zoltán az MTVA kommunikációs igazgatójaként a Delta Talentum Akadémián a Gyula TV adásában

Ezek után érkezünk el oda időben, hogy mint fentebb írtuk, a Duna Médiaszolgáltató tartalomszolgáltatási igazgatójaként folytatja, és igazgatótársa lesz annak a Kárász Róbertnek, aki a Baranyi Krisztina és a PestiSrácok közötti affér kapcsán tett valótlan tartalmú kijelentése után a felmondási idejét ki sem töltve távozott az ATV-től, sérelmezve, hogy nem állt ki mellette a televízió. (Az ATV a biztonsági kamerák felvételei alapján cáfolta meg Kárász Róbert állításait arról, hogy Baranyi az ATV Start Szigorlat című rovata előtt találkozott-e Szalai Szilárddal, a PestiSrácok munkatársával a televízióban.)

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz

Elterjedt, hogy Kárász Róbert kreatívigazgató lett az állami médiánál – az MTVA szerint ez nem igaz – a Közmédia szerint valós, de Kárász csak januárban kezd

Buggyantott tojás elfogyasztásával és távmunkával vádolnak Fidesz-közeli médiumok egy fővárosi cégvezetőt

További hírek érhetők el a Media1-en. Kérje híreinket Telegramon is, hogy ne maradjon le a legújabb tartalmakról! Megtalál minket Facebookon és feliratkozhat RSS csatornánkra is.

Borítókép: A közmédia székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások