fbpx
Kárász Róbert műsorvezető

Elterjedt, hogy Kárász Róbert kreatívigazgató lett az állami médiánál – az MTVA szerint ez nem igaz – a Közmédia szerint valós, de Kárász csak januárban kezd

Megerősítette a Media1.hu-nak az ügyre közeli rálátással bíró forrás, hogy Kárász Róbert kreatívigazgatói állást kapott. Az MTVA szerint ez nem igaz. Ez azért is érdekes, mivel Kárász maga is részt vett a kinevezésével kapcsolatos információk elterjesztésében.

Szombaton reggel a blikk.hu írt arról elsőként, hogy Kárász Róbert, aki a közmédiánál kezdte pályafutását, visszatér oda, és „csúcsvezetői” állást kap. Azóta ezt a Media1-nek nyilatkozó, az ügyre közeli rálátással bíró, névtelenséget kérő forrásunk is megerősítette, hozzátéve, hogy az ATV néhány hete távozó műsorvezetője egészen pontosan kreatívigazgatói feladatkört kapott, méghozzá 2022. december 1-jétől.

Kárász Róbert októberben még arra hivatkozva jelentette be november végére tervezett távozását az ATV-től, hogy a macis alapítványára kíván fókuszálni, ennek azonban némiképp ellentmond, hogy szinte rögtön azután, hogy leketyegett az ATV-s felmondási ideje november végével, máris átült az állami médiaszolgáltatóhoz. Kárász az alapítványa miatt egyébként sokszor kapott bírálatokat az elmúlt években az oda befolyó állami pénzek miatt, többen ezt összeférhetetlennek tartották a műsorvezetői tevékenységével.

Kárász az ATV-től eredetileg baráti légkörben készült távozni, de végül viharos távozás lett belőle: az eredetileg november végén lejáró felmondási idejét ki sem töltve hamarabb otthagyta a televíziót november 11-én, miután kiderült, hogy az ezt teljesen megcáfoló ATV-s kamerafelvételek ellenére állította azt a műsorvezető, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere igenis találkozott az ominózus ATV Start című műsor előtt Szalai Szilárddal, a PestiSrácok munkatársával a televízióban.

Baranyi Krisztina és az ATV szerint is valótlant állított Kárász Róbert, amikor hazugsággal vádolta meg Baranyit a múlt heti Szigorlat körülményei kapcsán

Kárász szavait Baranyi hazugságnak nevezte és az ATV is kiállt Baranyi mellett, mivel a televízió épületében lévő biztonsági kamerák felvételi alapján egyértelműen megállapítható volt, hogy a PestiSrácok munkatársa késve érkezett a televízió épületébe, és csak akkor lépett be a reggeli műsor stúdió díszletébe, amikor Baranyi már bent várakozott, bemikrofonozva és a műsorvezetők már beharangozták a beszélgetést, Baranyinak tehát Kárász állításával szemben már nem nagyon maradt választási lehetősége, hogy vállalja-e a beszélgetést, vagy sem.

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

Kárász hat és fél évet töltött el az ATV-nél, ahová a TV2-s Mokka című műsor után érkezett. Idén februárban, még ATV-sként azért is kapott bírálatokat, mert a választási kampány előtt az első sorban vett részt a Fidesz-közeli propagandistákat a közösségi médiában futtató Megafon Központ egyik rendezvényén, melyen Szijjártó Péter tartott eligazítást a kormánybarát megmondóembereknek, majd közös fotóra is összeállt velük.

Szijjártó Péter eligazítását hallgatja a Fidesz-közeli Megafon Központ rendezvényén Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője
Szijjártó Péter eligazítását hallgatja a Fidesz-közeli Megafon Központ rendezvényén Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője.

A napokban derült ki, hogy az ATV Startban Kárász Róbertnek ki lesz az utódja – erről ide kattintva olvashatók a részletek.

Frissítés 2022.12.11. 09:11

MTVA: nem vesszük fel Kárászt semmilyen pozícióra sem

Hírünk megjelenése után az MTVA közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy sem vezetőként, sem más beosztásban nem tervezik Kárász foglalkoztatását, és képernyősként sem számítanak rá. Ez azért érdekes, mivel a Media1 információi szerint Kárász maga is azt terjesztette, hogy kreatívigazgatói állást kapott a közmédiánál. Kárász egyelőre nem válaszol a kérdéseinkre, holott sms-ben és több hívással is kerestük őt.

Frissítés 2022.12.12. 21:49

Közmédia: Kárász kreatív igazgató lesz

A Közmédia (Duna Médiaszolgáltató Zrt.) végül december 12-én a délutáni órákban beismerte, hogy Kárász Róbert kreatívigazgató lesz 2023 januártól, ami egy átszervezéshez kapcsolódik majd. Részletek erről ITT

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatív igazgatója lesz

 

 

 

Kitüntette a közmédia Kudlik Júliát, Siklósi Beatrixot és Dobos Menyhértet – összesen 10 kategóriában adtak át elismeréseket

 

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is.

Borító: Kárász Róbert műsorvezető Fotó: TV2 Sajtószoba / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások