fbpx
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője

Kárász Róbert mégis a Közmédia kreatívigazgatója lesz

Bár szombatról vasárnapra virradó éjszaka még helyreigazítást és bocsánatkérést követelt portálunktól a Közmédia (Duna Médiaszolgáltató) műsorait gyártó MTVA sajtóirodája, amikor a Media1 megírta, hogy a Közmédiához (tehát a Duna Médiaszolgáltatóhoz) / állami médiához igazol Kárász Róbert, az ATV volt műsorvezetője, illetve tagadták, hogy írásunk valós lenne, ma, hétfőn megtaláltunk egy cikket a Közmédia hírportálján, melyet végigolvasva kiderül, hogy Kárász tényleg a Duna Médiaszolgáltató Zrt., azaz a Közmédia kreatív igazgatója lesz, igaz, a korábbi hírrel szemben nem december elsejétől, hanem 2023 januárjától.

A Media1-nek szombaton hiteles források erősítették meg, hogy Kárász Róbert, az ATV volt műsorvezetője a Közmédia / állami média kreatív vezetőjeként folytatja pályafutását ezután. Ezt követően a Duna Médiaszolgáltató Zrt. műsorait gyártó MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) sajtóirodája helyreigazítást követelt lapunktól, mondván, nem igaz, hogy Kárászt foglalkoztatni szeretné az MTVA, majd azt követelték, kérjünk elnézést Kárásztól és az MTVA-tól. Azt írták, sem vezetőként, sem képernyősként, sem más beosztásban nem tervezik Kárász foglalkoztatását.

Elterjedt, hogy Kárász Róbert kreatívigazgató lett az állami médiánál – az MTVA szerint ez nem igaz – a Közmédia szerint valós, de Kárász csak januárban kezd

A hirado.hu-n úgy ismerték be Kárász leigazolását a Közmédiához, hogy közben hazugsággal vádolták meg lapunkat

Ezek után ma, hétfőn délután portálunk véletlenül rábukkant a hirado.hu-n (tehát az állami média hírportálján) egy vegyes műfajú írásra, mely hosszan ekéz mindenkit, aki beszámolt arról, hogy Kárász a közmédiához igazol, aki azonban A liberális portáloknak nem erényük a hitelesség – Képesek meggörbíteni a „teret” című írást figyelmesen végigolvasta, megtalálhatta a lényeget, egy beismerést, mely így szól:

„A valóság az, hogy 2023. január 1-jétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el. A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel. Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert. Mindebből világosan látszik, hogy nem az MTVA alkalmaz, és az is, hogy a téridő görbítésére semmi szükség nincs, ha a balliberális világban nemcsak gyűlölködni, hanem hitelesen tájékoztatni szeretnének. És fölösleges azon erőlködni, hogy mindezt miért nem írtuk le előbb? Jó okunk volt erre. Tíz év gyűlölködése és hazudozása nem teszi könnyűvé a kommunikációt azokkal, akiket amúgy nem érdekli a valóság.
Így legalább bemutathattuk a magyar balliberális média működési elvét, a valóság görbítését. Mondhatnánk úgy is: »Így hazudtok Ti!”

Vagyis igaz a hír, Kárász Róbert a Közmédia / állami média kreatív igazgatója lesz, és azt írták, ezt azért nem árulták el eddig, mert jó okuk volt erre.

A cikkben egyébként minden alap nélkül vádolják portálunkat azzal, hogy nem a valóságot írtuk. Egyedül annyi nem stimmelt a hírünkben, hogy nem december elsejétől, hanem csak 2023 januárjától áll munkába Kárász a Közmédiánál mint kreatív vezető – más kérdés, hogy mi azért írtunk decemberi munkakezdésről, mert akinek csak Kárász elmesélte, hogy az állami médiagépezetnél lesz csúcsvezető, azok mind úgy emlékeztek, hogy december elsejei időpontot említett a volt műsorvezető. (Kárászt többször kerestük telefonon és sms-ben kérdésekkel, de nem reagált.)

Kárász Róbert leendő igazgatótársársától, Tóth István Zoltán karrierútjáról az Országimázs Központtól a Közmédiáig, ITT érhető el a Media1 írása.

Országimázs Központtól a Közmédiáig – bemutatjuk Kárász Róbert leendő közmédiás igazgatótársát

A Duna Médiaszolgáltató az állami médiaszolgáltató, a műsorait az MTVA-val gyártatja

És ha valaki még mindig nem értené: a fideszes többségű Országgyűlés (hogy gyengítse a közmédia kuratóriumának kontroll lehetőségeit) úgy változtatta meg a médiarendszert a 2010-es évek elején elfogadott új médiatörvénnyel, hogy a Közmédia (a Duna Médiaszolgáltató) műsorait az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) gyártja, lényegében tehát kiszervezték a gyártást az MTVA-hoz, a Közmédia pedig lesilányult egyszerű megrendelővé. A közmédia tehát formálisan a Duna Médiaszolgáltatót jelenti, de a gyakorlatban ez az MTVA-val kiegészülve válik teljes egésszé, annál is inkább, mivel a jogalkotó úgy alkotta meg a rendszert, hogy a nagyobb pénzek az MTVA-nál vannak.

Mindenesetre amikor a Media1-en azt írtuk, hogy az állami médiaszolgáltatóhoz / Közmédiához igazol Kárász, akkor ez pontosan a Duna Médiaszolgáltatót fedte le.

Kárász Róbert balhés távozása az ATV-től

Kárász Róbert és az ATV idén októberben jelentette be, hogy a tévés november végén elhagyja a csatornát, hogy a jövőben az alapítványára fókuszáljon. Ezt követően azonban a Start című műsor Szigorlat rovatában Baranyi Krisztinával készült elhíresült beszélgetés körülményei kapcsán Kárász valótlan tartalmú állításokat tett közzé nyilvánosan a közösségi médiában, amit az ATV biztonsági kameráinak felvételei is cáfoltak. Kárász azonban megsértődve azon, hogy az ATV valótlannak nevezte Kárász szavait, úgy döntött, felmondási idejét ki sem töltve, azonnal, tehát már november 11-től távozik a csatornától, és megismételte, hogy márpedig neki van igaza, becsületbelüli ügynek nevezte az ügyet.

A 168 Óra hírigazgatója szerint Szalai Szilárd, a PestiSrácok munkatársa szándékosan megpróbál mindenkit félrevezetni a Baranyi Krisztinával az ATV-ben történtek ügyében

Kárász Róbert felmondási idejét ki nem töltve azonnal távozik az ATV-től, miután hazugsággal vádolta meg Baranyi Krisztina és a televízió sem áll mellé

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalál minket Facebookon is, és kérheti híreinket már Telegramon is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások