fbpx
Az Action for Democracy New York-ban, a Times Square-en lévő kampányának egy képkockája

Pert indít Korányi Dávid az őt lejárató médiumok ellen

Megelégelte a kormánypárti médiumok lejárató anyagait az Action for Democracy hazai vezetője.

„EBBŐL ELÉG. Biztos sokan értesültetek róla, hogy a magyar kormánypártok és propagandamédiájuk közellenséget próbál faragni belőlem, mert az általam alapított és vezetett Action for Democracy olyan magyar civil szervezeteket merészelt támogatni, amelyek a demokráciáért küzdenek”

– kezdte a Telex által kiszúrt mai Facebook-bejegyzését Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordonnal dolgozott, most pedig Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója, félig pedig az Egyesült Államokban él, és az Action for Democracy nevű szervezet hazai vezetője.

Mint arról a Media1 is beszámolt, Korányiról több kormánypárti médium is publikált október elején lejárató cikkeket, a Mediaworkshöz tartozó Metropoltól kezdte az Origón át a közmédiás Híradó.hu-ig. A Metropol cikkére Korányi felesége, Mihalik Enikő reagált akkor.

Mihalik Enikő tette helyre a kormánypárti média Korányi Dávidot támadó cikkét

 

Korányi azt követően került a kormánypárti média kereszttüzébe, hogy Márki-Zay Péter elmondta: az Action for Democracy nevű szervezettől dollárban kaptak támogatást a választások idején. Korányit egyébként a magyar dollárbaloldal főnökének titulálták a lapok és azt állították, hogy úgymond 2 millió dollárért vett magának álomvillát, amiről Mihalik Enikő azt írta, hogy ez hazugság.

„Közel 2 millió dollárért vett magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke” címmel jegyzett írás a Metropol.hu portálon.
„Közel 2 millió dollárért vett magának álomvillát a magyar dollárbaloldal főnöke” címmel jegyzett írás a Metropol.hu portálon.

Korányi Dávid a mai Facebook-bejegyzésében azt írta, elég inaktív a közösségi médiában, de már muszáj megszólalnia. Egyebek mellett elmondta: álmában sem gondolta volna, hogy őt egy EU- és NATO-tagállam kormányának uszítására árulónak és ügynöknek nevezzék 2022-ben, „hogy ellenem folytassanak hazug lejárató hadjáratot, engem és családomat hétvégi sétáink közben otthonunk előtt lesből fotózzanak, és valószínűsíthetően azóta is megfigyeljenek. Nem gondolom, hogy ez normális, és nem is vagyok hajlandó ezt elfogadni”.

Ennek kapcsán Korányi bejelentette, hogy minden őt becsmérlő médiummal és „úgynevezett szakértővel” perre megy.

Az Action for Democracy volt az a szervezet, amelyik idén március végén New Yorkban a Times Square kivetítőjén keresztül, videóreklámban üzent a magyaroknak, illetve amelyik március végén támogatást nyújtott például a Nyomtass Te is mozgalomnak.

Magyaroknak üzen a New York-i Times Square kivetítőjén az Action for Democracy

Támogatást nyert a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Nyomtass Te is! és Miskolc az Action for Democracy-tól

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Az Action for Democracy New York-ban, a Times Square-en lévő kampányának egy képkockája. Fotó: Media1-archívum
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások