fbpx
Az Action for Democracy New York-ban, a Times Square-en lévő kampányának egy képkockája

Magyaroknak üzen a New York-i Times Square kivetítőjén az Action for Democracy

Mutatjuk a videót arról, amit az amerikai nagyvárosban lévők látnak éppen.

Ma, március 25-én jár le a határideje annak, hogy a magyarországi tartózkodási hellyel rendelkezők, de külföldön élők regisztráljanak az országgyűlési választásra.

Az Action for Democracy célja a demokratikus értékrend védelme és ezért szavazásra buzdító kampányt indított a nyugati diaszpórában élő magyarok számára az április 3-i országgyűlési választásokra.

A szervezet felhívása a New York-i Times Square kivetítőjén is látható.

Az Action for Democracy hét Nyugat-európai városba szervez április 3-án magyar kulturális eseményt a Magyar Tavasz akció részeként, hogy ezzel is növeljék a választási kedvet, hiszen sokan lesznek, akiknek hosszú utat kell megtenni a szavazó-helységekig – írják a Media1-nek megküldött pénteki közleményükben.

Azt is írják, hogy hét városban – Bécs, Berlin, Bern, Hága, London, Manchester és München – bulit szerveznek, neves hazai zenészek, humoristák és DJ-k részvételével. „A magyarok nem minden nyugati országban élnek a fővárosban, Bernbe és Hágába például az ott élő honfitársaink túlnyomó többségének el kell zarándokolnia. Nekik kedveskedünk ezekkel a rendezvényekkel, és egyben úgy gondoljuk, hogy a kinti magyar közösségek igénye is a választás közös megünneplése” – fogalmazott Korányi Dávid, a nemrég megalakult NGO globális vezetője.

A közreműködő művészek listája is elkészült: zenei programmal az Analóg Balaton, a Besh o Drom, Fran Palermo, Ivan & Parazol, Lovasi András, Ricsárdgír és Szabó Balázs bandája; stand uppal Badár Sándor, Elek Péter, Felméri Péter, Hajdú Balázs, Kertész Ricsi, Mogács Dániel és Szobácsi Gergő; zenével pedig Àbáse, Co Lee, Galamb, GilingaLang, Infragandhi, Nafta és Suefo DJ-k várják a hét helyszín egyikén azokat, akiknek szavazatán sok múlhat.

A 21 Kutatóközpont mérése szerint 3-6 körzet is átbillenthet, ha elegendően voksolnak azok közül, akik az elmúlt években a lábukkal már szavaztak – mondta Korányi Dávid, aki aláhúzta: az Action for Democracy nem ad ki választási ajánlást, célja csupán a mozgósítás.

További hírek találhatók a Media1-en.

Csatlakozzon a Telegram-csatornánkhoz, hogy azonnal értesüljön a legújabb tartalmainkról! Ott vagyunk Facebookon is.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások