fbpx
Pintér Bence, az UIgytudjuk.hu főszerkesztője, az Azonnali volt ideiglenes főszerkesztője és egykori főszerkesztő-helyettese

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

A Media1 előző heti epizódjára (amelyben Bakó Beáta, az Azonnali.hu volt társfőszerkesztője politikai döntésnek nevezte Ungár Péter döntését az Azonnali bezárásáról) reagálva ezúttal Pintér Bence, a szintén Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa, az Azonnali volt ideiglenes főszerkesztője és egykori főszerkesztő-helyettese is megszólalt a podcast műsorunkban, és elmondta, hogy szerinte nem egészen úgy van, ahogy Bakó Beáta mondja, majd kifejtette, miért gondolja így.
Teads

Tűpontos célzás a másodpercek töredéke alatt – Hogyan működik a Teads mesterséges intelligenciája? (x)

A digitális reklámpiac régóta egy nehéz választás előtt áll: minőség vagy széles elérés? Az elmúlt néhány évben, ahogy a vásárlás egyszerűbbé és gyorsabbá vált, a reklámipar konszolidálódott, a hirdetők egyre nagyobb közönséget szerettek volna megszólítani, ám mindez a minőség rovására ment. A Teads erre egy saját mesterséges intelligencia-rendszer fejlesztésével válaszolt, amely milliszekundumok alatt képes eldönteni, hogy egy adott felhasználónak mikor és milyen hirdetést jelenítsen meg a rendszer.

Tovább a részletekért »

Bakó Beáta, az épp bezárás alatt álló Azonnali volt (jelenleg szülési szabadságon lévő) társfőszerkesztője (aki Bukovics Martinnal közösen vezette a lapot korábban) azt mondta a Media1 Podcast múlt heti epizódjában, hogy Ungár Péter LMP-s politikus, a lap többségi tulajdonosa politikai döntést hozott, amikor a lap megszűnéséről határozott, majd részletesen is kifejtette, miért gondolja, hogy ez így van.

A beszélgetést meghallgatva azután jelentkezett nálunk Pintér Bence, az Azonnalihoz hasonlóan ugyancsak Ungár Péter tulajdonában lévő Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa, aki Bukovics Martin főszerkesztő tavalyi leváltása után egy rövid ideig ideiglenes (megbízott) főszerkesztőként irányította a lapot, mielőtt Kósa András lett a lap főszerkesztője. Pintér Bence még régebben főszerkesztő-helyettes is volt az Azonnalinál, így dolgozott együtt Bukovics Martinnal és Bakó Beátával. Azt mondta, ő meglehetősen másképp látja a történteket.

Azt mondta, szerinte nem úgy van, ahogy Bakó Beáta mondja, nem igaz, hogy politikai döntésről van szó, majd kifejtette, hogy miért. Pintér Bence egyúttal bírálta Bakó Beátát és Bukovics Martint egykori vezetői stílusa miatt, és emlékeztetett arra a munkaügyi perre, amit Bukovics Martin indított az elbocsátását jogszerűtlennek vélve, azonban elsőfokon elveszítette azt.

Pintér Bencével szó esett arról, hogy ő miért döntött úgy, hogy az Azonnali főszerkesztését csak ideiglenesen vállalja Bukovics Martin leváltása után és miért döntött úgy, hogy inkább továbbra is a győri hírekkel foglalkozik az Ugytudjuk.hu-n. Beszélgettünk a győri helyi újságírás helyzetéről, például arról, hogy a polgármester hogyan próbál keresztbe tenni Pintér Bencének és a lapnak, és miről beszélgettek a polgármesterrel egy mellékhelyiségben…

Ezenkívül szó esett az Egri Ügyek portál helyzetéről is, amelyről Pintér Bence azt mondta, úgy tudja, nem zárják be, hanem átkerül a Gerényi Gábor és Ungár Péter közös érdekeltségében lévő (végelszámolás alá kerülő) Azonnali Médiától Ungár Péter nonprofit cégéhez, a Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-hez.  (Frissítés 2022.09.11: Szeptember 11-én azonban végül kiderült, hogy a Media1 információi helytállónak bizonyultak, és 6-ból 5 főt elbocsátottak az egriugyek.hu-nál.)

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

És végül beszélgettünk a 168 Óra hetilap felfüggesztéséről és úgy általában a mostani magyar médiahelyzetről is.

A beszélgetés az alábbi lejátszóval indítható!

(Ungár Pétert többször is kerestük, de sajnos azt mondta, ne keressük őt a médiacégével kapcsolatban a továbbiakban.)

Ha visszahallgatná a Bakó Beátával készült beszélgetést is, azt itt teheti meg.

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

A Media1 podcastjai hétről-hétre már 11 rádióban is hallhatók Székesfehérvártól Békéscsabáig!

További hírek érhetők el a Media1-en. Megtalálhat minket Facebookon is, kövessen bennünket ott is! Kérheti a híreinket már Telegramon is, így ott sosem marad le a legújabb tartalmakról!

Borító: Pintér Bence, az UIgytudjuk.hu főszerkesztője, az Azonnali volt ideiglenes főszerkesztője és egykori főszerkesztő-helyettese. Fotó: Vágvölgyi Bálint (Ugytudjuk.hu)

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások