fbpx
Kósa András a HírTV-ben

Új főszerkesztő az Azonnali élén

Gerényi Gábor és Ungár Péter internetes oldala a Népszava egyik tapasztalt munkatársát, a G-nap utáni HírTV egykori felelős szerkesztőjét, Kósa Andrást igazolja le az Azonnali vezetését az ősszel csak ideiglenes főszerkesztőként elvállaló Pintér Bence helyett.

Kósa András, a Népszava volt munkatársa november elsejétől veszi át az Azonnali irányítását főszerkesztőként – tudta meg a Media1. A változásról az Azonnali egy péntek reggeli hírlevelében is szó esik, ahol a lapot az alapító-főszerkesztő, Bukovics Martin elbocsátása után átmenetileg irányító Pintér Bence megbízott főszerkesztő is beszámolt erről.

Kósa András, az Azonnali leendő főszerkesztője nagy tapasztalattal rendelkező újságíró. Az 1975-ös születésű Kósától nem idegen a külpolitika világa, hiszen tanári diplomája megszerzése után a Pécsi Egyetemen, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen Európai Unióval, illetve nemzetközi tanulmányokkal kapcsolatos képzéseket végzett el. Újságíróként az ezredforduló után az Eduport felsőoktatási szakportálnál kezdett, majd 2002 és 2006 között a Magyar Hírlap kül- és belpolitika rovatánál foglalkozott európai uniós témákkal. 2006 és 2011 között a Hírszerző.hu újságírója, főszerkesztő-helyettese volt, 2011-2015 között pedig a hvg.hu Itthon rovatának rovatvezetője. 2015-2016 között újságíróként dolgozott a VS.hu Politika rovatánál, 2016 és 2018 között pedig a G-nap utáni Hír TV, felelős szerkesztője, illetve a Magyar Nemzet Magazin újságírója volt a lap bezárásáig és a Hír Televízió átfazonírozásáig. Azóta a Népszava kötelékében dolgozott újságíróként.

Kósa András pályája során most először dolgozik majd főszerkesztőként. Kinevezésére azért került sor, mert Bukovics Martin alapító-főszerkesztő elbocsátása után Pintér Bence (az Ugytudjuk.hu szerkesztője) csak átmeneti időre, az új főszerkesztő megtalálásáig vállalta a feladatot Gerényi Gábor és Ungár Péter LMP-s politikus (Schmidt Mária kormánybiztos fia) közös lapjának élén.

Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu szerkesztője
Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu szerkesztője, az Azonnali  leköszönő megbízott főszerkesztője

Kósa András, a leendő főszerkesztő (lásd felső borítóképünkön) a tervei kapcsán az Azonnali hírlevelében azt nyilatkozta:

„Még soha nem voltam főszerkesztő, így különösen megtisztelő volt, hogy az Azonnali tulajdonosai engem kértek fel a lap vezetésére. Az Azonnalit mindig is egy minőségi tartalmakat közlő újságnak tartottam, ráadásul abban az idilli állapotban fogunk tudni együtt dolgozni a szerkesztőség tagjaival és a többi szerzővel, hogy nem kell beszállnunk a napi hírversenybe, így nálunk biztosan nem lesznek »Döbbenet: háromfejű bárány született, videóval!«, vagy »Letolt gatyával kapták rajta a celebet, kattintson!« jellegű »hírek«. A lap fő profilja és legfőbb értéke, vagyis az erős régiós-, és külpolitikai elkötelezettség, a véleménycikkek, elemzések megtartása mellett főszerkesztőként szeretném egy kicsit a belpolitikai és európai uniós vonalat is erősíteni, saját információk, exkluzív anyagok és interjúk közlésével.”

Az Azonnali az olvasók türelmét kéri

Pintér Bence, a leköszönő ideiglenes főszerkesztő jelezte, hogy a lapot nem hagyja el novembertől sem, mivel külsősként továbbra is fog írni az Azonnaliba.

Az ideiglenes főszerkesztő most türelmet kért az olvasóktól, mert az Azonnali szeptember óta átalakulóban van, cserélődött a szerkesztőség egy része, és a következő napokban távozik a laptól két további újságíró, Tóth Csaba Tibor és Petróczi Rafael. Rajtuk kívül szintén távozott (a HVG-hez igazolt) Tarnay Kristóf Ábel.

Frissítés

Hírünkre reagált Bukovics Martin, az Azonnali nyár végén elbocsátott főszerkesztője és Bakó Beáta, a lap jelenleg szülési szabadságon lévő, és ezáltal elbocsátás szempontjából munkajogi védettséget élvező főszerkesztője: mindketten bírálják Kósa Andrást, amiért elvállalta a feladatkört.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Kósa András a HírTV-ben korábban. Fotó: adáskép
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások