fbpx
Bakó Beáta, a megszűnő Azonnali szülési szabadságon lévő társfőszerkesztője és Ungár Péter LMP-s politikus, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa

A megszűnő Azonnali volt társfőszerkesztője szerint Ungár Péter politikai döntést hozott a lap bezárásáról – Interjú Bakó Beátával (Media1 Podcast)

A Media1 Podcastban ezúttal Bakó Beátát, az Azonnali volt társfőszerkesztőjét kérdeztük. Kritikus véleményt fogalmazott meg annak kapcsán, mit gondol Ungár Péter döntéséről, hogy végelszámolással megszünteti az Azonnali Médiát, ahová az Azonnali.hu mellett az Egri Ügyek is tartozik. Néhány más téma is szóba került a beszélgetésben.

Mint arról a Media1 augusztus elején elsőként beszámolt, megszűnik az Azonnali. Akkor ezt Gerényi Gábor társtulajdonos erősítette meg, mivel Ungár Péter LMP-s politikus, a lap többségi tulajdonosa nem volt hajlandó nyilatkozni ilyen ügyről, és Kósa András főszerkesztő is csak annyit reagált, szabadságon van, így ő sem tud megnyilvánulni a témáról.

Gerényi Gábor a megszűnést gazdasági okokkal, az évek óta veszteséges működéssel magyarázta, és azzal, hogy ezt a tulajdonosoknak nem áll módjában tovább finanszírozni. A bezárást azután nagyjából egy hétre rá megerősítette az érintett szerkesztőség is, hozzátéve, hogy erről a Media1-ről értesültek. Ungár azóta sem szólalt meg a lapjával kapcsolatban, pedig kerestük újból, amikor felmerült, hogy az Azonnali Média Kft. végelszámolása után mi lesz az Egriügyek.hu-val, az is megszűnik-e, vagy tényleg tovább működik, ahogy azt Csarnó Ákos főszerkesztő állítja. Ungár azt mondta, ne keressük többé a médiacégével kapcsolatban, így nem válaszolt a kérdéseinkre.

A Media1 Podcast a napokban Bakó Beátával interjúzott, aki a tavaly leváltott Bukovics Martinnal közösen volt a lap társfőszerkesztője, és akit formálisan, tehát papíron csak azért nem bocsátották még el Bukovics tavaly őszi leváltásakor, mert szülési szabadsága alatt erre nem talált jogi lehetőséget az Azonnali Média Kft. – a gyakorlatban viszont már egy ideje nem vett részt a közös munkában, ehelyett a babázás mellett a Bukovics által alapított Gemišt című hírlevélbe ír.

Bakó Bea a Media1 Podcastban azt mondta, szerinte Ungár Péter döntése a lap bezárásáról alapvetően politikai természetű. A teljes beszélgetés, amiben néhány más téma is szóba került, az alábbi lejátszóval hallgatható meg.

(A beszélgetést Bakó Beátával augusztus 21-én, vasárnap délután rögzítettük.)

Frissítés:

Reagált a Bakó Beátával készült interjúnkra Pintér Bence, az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa, az Azonnali volt ideiglenes főszerkesztője és egykori főszerkesztő-helyettese, aki merőben másképp látja, mint Bakó Beáta, szerinte nem politikai döntés született. Pintér Bencével interjút készítettünk, ami elérhető itt.

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

Frissítés 2022.09.11.

Végül az Egri Ügyek szeptember 11-én bejelentette, hogy a 6 fős stábjából 5-öt elbocsátottak.

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

 

A Media1 Podcast korábbi epizódjai elérhetők a Media1.hu-n és a vipcast powered by Media1 podcast oldalon, valamint meghallgathatók a Spotify-on, iTunes-on, Google Podcaston. A friss adások 11 rádióban is hallhatók.

Múlt héten Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója volt a vendégünk, az a beszélgetés itt hallgatható meg.

„Szerintem értelmes ember most a magyar médiapiacra nem jön be” – A Media1 vendége volt Szabó György, a Sanoma Media Budapest volt vezérigazgatója, az ENET nemzetközi kapcsolatok igazgatója

További tartalmak találhatók a Media1-en.

Borító: Bakó Beáta, a megszűnő Azonnali szülési szabadságon lévő társfőszerkesztője és Ungár Péter LMP-s politikus, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa. (Media1-kollázs)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások