fbpx
Egri Ügyek és az Azonnali Média

Ungár Péterék végelszámolással megszüntetik az Egri Ügyek kiadóját, de a főszerkesztő szerint ez nem jelenti majd a lap végét

A Media1 birtokába került dokumentumrészlet szerint Ungár Péter LMP-s politikus és Gerényi Gábor médiavállalkozó közös cége, az Azonnali Média Kft., mely az azonnali.hu mellett az egriugyek.hu portálnak is kiadója, arról értesítette hivatalos felmondólevelekben a cég munkatársait, hogy a kft. végelszámolással megszűnik és beszünteti a két portálon a tartalomszolgáltatását. Ugyanakkor a Media1 érdeklődésére Csarnó Ákos, az Egri Ügyek főszerkesztője azt mondta, nem szűnik meg az egri lap. Gerényi Gábor, a megszűnő kiadóvállalat társtulajdonosa sem számít a lap bezárására, de azt mondta, ez ügyben nem ő az illetékes, hanem Ungár Péter. Piaci forrásaink közül többen is elképzelhetőnek nevezték, hogy Csarnó Ákosnak igaza lesz, és a lap egy esetleges kiadóváltással még megmenekülhet a bezárás elől, talán Ungár Péter, vagy valaki más átveszi az üzemeltetést. Azonban amikor Ungár Pétert kérdeztük ma a lap jövőjéről, azt mondta, nem kíván nyilatkozni a céges ügyeiről és ilyen ügyekben ne is keressük őt többet.

Augusztus elején elsőként írta meg a Media1, hogy megszűnik az Ungár Péter LMP-s politikus és Gerényi Gábor médiavállalkozó közös érdekeltségébe tartozó Azonnali.hu portál. Ungár Péter egyáltalán nem kívánt nyilatkozni a Media1 érdeklődésére, Gerényi Gábor azonban a hírt röviden megerősítette augusztus elején, és pénzügyi okokkal magyarázta lapunknak a döntést: nagyon bizonytalanok a gazdasági kilátások jelenleg Magyarországon, ráadásul a cég évek óta veszteségesen működik. Ezeket a veszteségeket a tulajdonosoknak nem áll módjában finanszírozni ezután, derült ki a nyilatkozatából.

Megírtuk azt is, hogy az azonnali.hu több munkatársa a lap bezárásával kapcsolatos fejleményről a Media1 oldaláról, Gerényi megerősítő nyilatkozatából értesült először. Az Azonnali szerkesztősége közel egy héttel lapunk írása után tett ki egy cikket, amelyben megerősítette, hogy a hír sajnos igaz, és a fejleményekről lapunktól értesültek. Az azonnali.hu a felmondások ellenére a bezárást megerősítő szerkesztőségi közlemény szerint őszig még napi néhány anyaggal frissül. Azonban már érződik, hogy jóval kevesebbszer, mint augusztus előtt, vagyis a lap tényleg a végét járja.

A megszűnő Azonnali Média Kft.-hez tartozik az Egri Ügyek is

Már korábbi hírünkben is jeleztük, hogy egyik másik, helyi tartalomszolgáltatásban érdekelt portál jövője is bizonytalanná vált. (Ezután azonnal találgatások kezdődtek, hogy melyik oldalról lehet szó, és az Ungár Péter nevével fémjelzett Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-hoz tartozó ugytudjuk.hu győri munkatársa, Pintér Bence nem sokkal később jelezte, hogy ők tovább folytatják a munkát, tehát igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a kijelentés nem rájuk vonatkozik.)

A Media1 birtokába került dokumentumrészlet szerint az Azonnali Média Kft. nemrég arról értesítette a cég munkatársait egy hivatalos elbocsátó levélben, hogy

„az Azonnali Média Kft. megszünteti alaptevékenységét, illetve megszünteti az azonnali.hu és az egriugyek.hu online hírportálok tartalomszolgáltatását, és legfőbb szerve a következő ülésén dönt a végelszámolás megindításáról”.

Talán valaki még átveszi az Egri Ügyeket a végelszámolásra váró kft.-től, de a legfőbb illetékes, Ungár Péter nem hajlandó nyilatkozni

Gerényi Gábor, az Azonnali Média kft. társtulajdonosa azt mondta a lap jövőjével kapcsolatos mai újabb kérdésünkre, hogy az egriugyek.hu ügyében nem ő az illetékes, hanem Ungár Péter.

Gerényi Gábor, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa
Gerényi Gábor, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa

Gerényi annyit hozzátett, úgy hallotta, hogy Ungár valamelyik vállalkozása várhatóan átveszi annak működtetését, viszont ez ügyben legfeljebb Ungár adhat érdemi, illetve hivatalos felvilágosítást.

Felhívtuk ma megint Ungár Pétert is, hátha ezúttal bőbeszédűbb lesz, mint legutóbb az Azonnali bezárása kapcsán, de az LMP-s politikus megismételte, nem kíván semmit sem mondani a céges ügyeiről, és kéri, hogy ilyen témában a jövőben ne is keressük többet. Nem árulta el tehát, hogy mik a tervei az Egri Ügyekkel.

Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia
Ungár Péter LMP-s politikus, médiavállalkozó, az Azonnali Média Kft. társtulajdonosa. Fotó: Wikipedia

Csarnó Ákos, az egriugyek.hu főszerkesztője, akit még a múlt héten értünk el, annyit mondott, cáfolja, hogy megszűnne az egriugyek.hu. Azt hiába kérdeztük, hogy az elbocsátások hivatalos indoklásában az áll, hogy megszűnik az egriugyek.hu-n a tartalomszolgáltatás, tehát hogyan működik tovább az oldal, Csarnótól a folytatás részleteit illetően nem kaptunk érdemi választ, de biztos volt benne, hogy az oldal működni fog tovább, mivel erre vonatkozó ígéretet kapott.

A Media1 más, magukat megnevezni nem kívánó, de az ügyre közeli rálátással rendelkező forrásokból úgy értesült, elképzelhető, hogy végül tényleg valaki átveszi majd az oldal működtetését az Azonnali Média Kft.-től annak végelszámolása után. De hogy ki lehet az, aki átveszi az oldalt, Ungár, netán az oldal létrejöttében elévülhetetlen érdemeket szerzett Csarnó, vagy egy harmadik fél, azt forrásaink nem tudták megmondani.

Fontos szerepet tölt be a portál az egriek tájékoztatásában

Az egri hírportál jelenleg mintegy 30 ezer Facebook-követővel rendelkezik, és rendkívül fontos szerep hárult rá az egri helyi, kritikus nyilvánosság megteremtésében. Az egriek jól ismerik az oldalt, mely még azon nagyon ritka helyi lapok egyike, amelyik nem a Fidesz propagandaüzeneteit szajkózza a városban.

A végelszámolás előtt álló Azonnali Média Kft. egyébként tényleg nem állhat túl jól anyagilag, ugyanis épp a napokban az e-cegjegyzek.hu nyilvántartása szerint ellene a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztálya végrehajtást rendelt el.

Az idén tavaszi országgyűlési választások óta sorra érkeznek az információk különböző médiumok bezárásáról, elbocsátásokról, tevékenységüket szüneteltető médiumokról.

Frissítés

Időközben az Ungár Péterhez tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa, Pintér Bence a Media1 által készített podcastbeszélgetésben arról beszélt, hogy úgy tudja, az egriugyek.hu tovább működik majd, azt ugyanis átveszi az Ungár Péterhez tartozó Kő a Mezőn Nonprofit Kft.

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

Frissítés 2. (2022.09.11)

Az Egri Ügyek portál néhány héttel később, szeptember 11-én búcsúközleményt tett közzé, mivel a 6 fős stábból 5-öt elbocsátottak.

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások