fbpx
Egri Ügyek

Elbocsátják az Egri Ügyek stábját – a főszerkesztő és az egyik tulajdonos pár hete még tagadta, hogy bezárják a lapot

Hetekkel ezelőtt még tagadta az Egri Ügyek főszerkesztője a Media1 több forrásból származó információját, hogy kétségessé vált az egriügyek.hu jövője, és megszűnhet az újság, most vasárnap viszont a stáb búcsúzást tett közzé, ugyanis egy fő kivételével mindenkit elküldtek.

A hvg.hu vette észre elsőként, hogy az egriugyek.hu szerkesztősége vasárnap délelőtt egy búcsúközleményt tett közzé honlapján, amelyben arról ír, hogy egy másik újságból tudták meg, hogy a munkatársak többségének ennyi volt. (Azt nem nevezték meg, melyik másik újságról van szó, de elég egyértelműen a Media1-re céloznak, ahol hetekkel ezelőtt arról írtunk, hogy információink szerint az Egri Ügyek jövöjője is kétségessé vált, mivel a tulajdonos, az eddig az azonnali.hu-t is működtető Azonnali Média Kft. végelszámolással megszűnik, de akkor ezt még senki nem volt hajlandó megerősíteni, sőt Csarnó Ákos főszerkesztő, még tagadta az információt, és Gerényi Gábor kisebbségi tulajdonos is úgy tudta, hogy Ungár Péter többségi tulajdonos továbbra is működteti majd az újságot.)

A búcsúzó stáb most arról ír, hogy „azóta a felmondólevelünkön kívül még egy vállon veregetés sem érkezett abban a helyzetben, amikor a szerkesztőség hat tagjából öt mehet, amerre akar. Így mi most búcsúzunk.”

Azt is írják,

„egy céget, egy boltot és így egy lapot be lehet zárni, le lehet építeni korrektül. A keserűségen kívül nincs abban semmi különös, ha egy vállalkozásnak vége vagy másmilyen formában működik tovább. Ilyenkor a tulajdonos, netán az ügyvezető a dolgozók elé áll, elmondja, hogy mennyire köszöni a munkájukat, de ezekben a nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni. Lesz egy kis sajnálkozás, összeborulás, talán egy-két basszameg is. Az Egri Ügyekkel nem ez történt: a basszameg előtt senki nem mondott nekünk egy árva szót se arról, ki és mire készül, egy másik újságból tudtuk meg, hogy a többségünknek ennyi volt. Azóta a felmondólevelünkön kívül még egy vállon veregetés sem érkezett abban a helyzetben, amikor a szerkesztőség hat tagjából öt mehet, amerre akar.”

Egy hónappal ezelőtt a Media1 a birtokába került hivatalos dokumentumok alapján arról írt, hogy az Azonnali Média Kft. felmondásokat küldött a munkatársainak, és ebben tudatja, hogy a kft. végelszámolással megszűnik, valamint beszünteti az azonnali.hu mellett az egriugyek.hu oldalon is a tartalomszolgáltatást. Akkor azonban Csarnó Ákos, az egriugyek.hu főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, határozottan cáfolja, hogy megszűnne a lap, igaz, arra már hiába kérdeztünk rá, hogy hogyan működik tovább az oldal, ha egyszer elkezdtek felmondani a munkatársaknak, Csarnótól ugyanis a folytatás részleteit illetően nem kaptunk érdemi választ, ám biztos volt benne, hogy az oldal működni fog tovább, és voltak is arra utaló jelek, hogy ez így lehet.

Ungár Péterék végelszámolással megszüntetik az Egri Ügyek kiadóját, de a főszerkesztő szerint ez nem jelenti majd a lap végét

Gerényi Gábor, aki Ungár Péter többségi tulajdonos mellett szintén tulajdonosa volt a lapnak, augusztus közepén ugyanis azt nyilatkozta, úgy tudja, hogy Ungár várhatóan tovább viszi majd a lapot, de ebben Ungár az illetékes, őt keressük, ő mondhat erről többet. Amikor azonban Ungár Pétert felhívtuk, ő azt közölte a Media1.hu-val, hogy ne keressük többé a médiacégeivel kapcsolatban, és nem volt hajlandó semmi érdemit sem mondani.

Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia
Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia, az Egri Ügyek többségi tulajdonosa
Fotó: Wikipedia

Pintér Bence, az Ungár Péterhez tartozó Ugytudjuk.hu győri főmunkatársa 2 hete a Media1 podcast- és rádióműsorában azt mondta, hogy úgy tudja, az egriugyek.hu-t átveszi a Kő a mezőn Nonprofit Kft., ahová az Úgytudjuk is tartozik.

Pintér Bence: „Nem politikai döntés az Azonnali bezárása, nem értek egyet Bakó Beátával”

Az Egri Ügyek mostani búcsúzása azonban arra utal, hogy végül egyetlen munkatársat vesznek át a Kő a Mezőn Nonprofit Kft.-hez, melynek az LMP-s politikus a tulajdonosa.

Fontos szerepet tölt be a portál az egriek tájékoztatásában

Az egri hírportál jelenleg mintegy 30 ezer Facebook-követővel rendelkezik, és rendkívül fontos szerep hárult rá az egri helyi, kritikus nyilvánosság megteremtésében. Az egriek jól ismerik az oldalt, mely még azon nagyon ritka helyi lapok egyike, amelyik nem a Fidesz propagandaüzeneteit szajkózza a városban.

A végelszámolás előtt álló Azonnali Média Kft. egyébként tényleg nem állhat túl jól anyagilag, ugyanis épp a napokban az e-cegjegyzek.hu nyilvántartása szerint ellene a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatósága Követeléskezelési Osztálya végrehajtást rendelt el.

Az idén tavaszi országgyűlési választások óta sorra érkeznek az információk különböző médiumok bezárásáról, elbocsátásokról, tevékenységüket szüneteltető médiumokról.

Az Egri Ügyek stábjának teljes búcsúlevele ide kattintva érhető el.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások