fbpx
azonnali-hu

Elbocsátották Bukovics Martint, az Azonnali alapító-főszerkesztőjét

A főszerkesztőt azonnal felmentették a munkavégzés alól. A kirúgott vezető munkaügyi bírósághoz fordul.

Kedden délután kirúgták a Gerényi Gábor és Ungár Péter LMP-s politikus érdekeltségében lévő Azonnali.hu hírportál egyik alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint. A bő egyhónapos felmondási időre azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól – számolt be az érintett oldal szerdán.

Gerényi Gábor, az Azonnali.hu kisebbségi tulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó korábbi terv kidolgozója
Gerényi Gábor, az Azonnali.hu kisebbségi tulajdonosa, az Index átalakítására vonatkozó korábbi terv kidolgozója

Az indokolás pontos tartalmáról titoktartási kötelezettségekre hivatkozva nem ír a lap, csak az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola rövid nyilatkozatát idézték. Ez alapján

„ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg az alapító főszerkesztő munkaviszonyát.

Bukovics Martin közölte: a felmondását jogszerűtlennek tartja, így munkaügyi pert indít az Azonnali Média Kft. ellen, és kifejezetten sajnálja, hogy a cég az eddigi legizgalmasabb németországi választási kampányban mond le a német anyanyelvű munkatársáról.

Bukovics Martin, az Azonnali elbocsátott főszerkesztője
Bukovics Martin, az Azonnali elbocsátott főszerkesztője. Fotó: privát

A másik alapító főszerkesztő, Bakó Bea március óta anyasági szabadságon van. Ő szerkesztési munkát jelenleg nem végez, néha közöl véleménycikkeket és elemzéseket az Azonnalin.

Kedd délután Gerényi Gábor kisebbségi tulajdonos és Kelemen Imola ügyvezető szerkesztőségi ülésen számolt be a szerkesztőség tagjainak Bukovics Martin kirúgásáról. Arra hivatkoztak, hogy „sok lett a konfliktus” az elmúlt időszakban. A szerkesztőségi ülésre a másik alapító főszerkesztőt, a gyeden lévő Bakó Beát nem kapcsolták be Zoomon, az elhangzottakról utólag értesült a szerkesztőség tagjaitól.

Utólag Gerényi Gábor telefonon azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „nyilván nem egyedül döntöttem”.

Ez azért érdekes – írja a lapban a már említett Bakó Bea, a másik alapító főszerkesztő –, mert „Ungár Péter többségi tulajdonos, LMP-s országgyűlési képviselő, ő csak pénzügyi befektetőként van jelen a cég életében, most a kampányolással foglalkozik és nem tudja az ügyet érdemben kommentálni.”

Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia, az Azonnali többségi tulajdonosa.
Ungár Péter médiavállalkozó, LMP-s politikus, Schmidt Mária kormánybiztos fia, az Azonnali többségi tulajdonosa.
Fotó: Wikipedia

Arra a felvetésre, hogy meglehetősen gyanús, hogy egy előválasztási kampány alatt, egy választási kampány küszöbén rúgják ki a főszerkesztőt, Gerényi Gábor azt mondta: „most lett sok a konfliktus”.

Ideiglenes vezetőre bízzák a lapot egyelőre

Gerényi azt is közölte, hogy ideiglenesen Pintér Bence lesz a megbízott főszerkesztő. Ő korábban már dolgozott az Azonnali főszerkesztő-helyetteseként, majd külsősként szállított az Azonnalira cikkeket, miközben az Ungár Péter résztulajdonában álló Ugytudjuk.hu-nak dolgozik győri főmunkatársként. (Pintér Bence volt a járvány kapcsán a kormányfőhöz címzett, a szerkesztőségek által közösen aláírt nyílt levél szervezője, interjút is készítettünk vele.)

Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu szerkesztője, mostantól az Azonnali mb. főszerkesztője
Pintér Bence, az Ugytudjuk.hu szerkesztője, mostantól az Azonnali mb. főszerkesztője

Pintér azt mondta: szeretné, hogy a szerkesztőség maradjon és továbbra is működjön az Azonnali. Azt mondta: a megbízatása ideiglenes, addig tart, amíg végleges főszerkesztőt talál a cégvezetés. (A gyeden lévő Bakó Bea továbbra is főszerkesztő, de anyasági szabadsága alatt a napi munkában nem vesz részt.)

Bukovics Martin a jövővel kapcsolatban azt közölte a lappal: nagyon finomak a hosszúhetényi borok, aki pedig olvasni szeretne tőle akár már a németországi választásról, egy szeptemberben induló, fizetős hírlevélben teheti ezt majd meg.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások