fbpx
Metropol újság egy élelmiszerboltban

Helyreigazítást közölt a Metropol Gyurcsány Ferencről

A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótlanságot a DK elnökéről, egykori miniszterelnökről.

Helyreigazítást tett közzé hétfő reggel a kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks ingyenesen terjesztett budapesti napilapja, a Metropol – vette észre a Media1.

A médium online változatának címlapján  délután 3 óra után is kiemelt szereplő, „Helyreigazítás” című írásban úgy fogalmaztak,

„A 2022. március 7. napján megjelent »A legnagyobb ellenzéki frakció élén térne vissza Gyurcsány Ferenc« című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy sofőr és BMW X7-es terepjáró várta Gyurcsány Ferencet és házastársát a repülőtéren, akik innen egy luxusvillába hajtottak”.

Mint arról a Media1 beszámolt, a kapcsolódó pert Gyurcsány Ferenc még májusban nyerte meg első fokon a Metropollal szemben.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. Fotó: Facebook / Gyurcsány Ferenc

A helyreigazítás mostanra már az eredeti cikkben is megjelent.

A választási kampány utolsó heteiben közölt írás a Demokratikus Koalíció (DK) esélyeit latolgatta, azt a kormányzat által gyakran hangoztatott narratívát hangsúlyozva, hogy Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke a „baloldal főnöke”. A cikk végén Gyurcsány vagyonára és „luxus életére” is kitértek, itt szerepelt a most helyreigazított valótlan tényállítás is.

Sok az ügy manapság a Metropol körül. A Media1-en már beszámoltunk arról, hogy az újságot augusztus elején megbírságolta a Médiatanács a lap úgynevezett „koldustérképe” miatt. A kormánypárti sajtótermék júliusban beismerte azt is, hogy hazugságokat közölt Mártha Imréről, a Budapesti Közművek vezérigazgatójáról. A Metropollal függ össze az is, hogy a lapnál nagy elbocsátások indultak júniusban.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Metropol újság egy élelmiszerboltban. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások