fbpx
Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke, a Boom magazin főszerkesztője

Kata-módosítás, kép- és hangcenzúra, kommunistázás, kitiltás, megfigyelt személy elleni vizsgálat – interjú Kocsi Ilonával, a MÚOSZ elnökével (Media1 podcast)

Ezen a héten ezúttal Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke volt a Media1 podcastjának vendége, akivel számos aktuális, főleg médiához kapcsolódó ügyről beszélgettünk. Íme a hangfelvétel.

Kocsi Ilona elmondta, mit gondol a nemrég villámtempóban elfogadott új KATA törvényről és azt miért tartja alaptörvény-ellenesnek, kifejtette a véleményét, mit gondol arról, hogy az Origo külföldről vásárolt mosolygós családokat ábrázoló stock fotókkal illusztrálta a rezsivel kapcsolatos híreket (azaz valójában a rezsi árának növekedését), kritikával illette a MÚOSZ-elnök Varga Endrét, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) elnökét, a Totalcar.hu ügyvezetőjét és az Index.hu lapigazgatóját, aki félmillió forint sérelemdíjat, plusz még 53 ezer forint egyéb költségeket követel, amiért a Media1 az MTE élére történő megválasztásakor leközölt Vargáról egy általa már szakmai körökben publikált öltönyös portéfotót.

Elmondta Kocsi Ilona, mit gondol a nemrég elfogadott alaptörvény-módosításról, ami lehetővé teszi, hogy Orbán Viktor és Novák Katalin környezetéből, a vele azonos tömegrendezvényeken résztvevők eltüntethessék magukat a képekről és a hangfelvételekről.

Szó esett Kocsi Ilonával a Magyar Hang elleni kormányzati kitiltásokról, és arról is megkérdeztük a MÚOSZ elnökét, mit szól, hogy a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen résztvevő Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség elnöke és Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője egymással versenyezve kommunistázta és KGB-sezte a MÚOSZ-t.

Szó esett továbbá az interjúban arról, hogy Rogán Antal hivatala is feltűnik a fideszes politikus ex-feleségének kiugróan sikeres médiavállalkozása, a Top World News (TWN) nevű bulvárportál anyagi sikerei mögött és arról is, hogy Rogán Antal 75 milliárd forint kommunikációs szerződést kötött Balásy Gyula cégeivel (New Land, Lounge) állami propagandára. A MÚOSZ-elnök elmondta azt is, mit gondol arról, hogy a Pegasus kémszoftverrel megfigyelt Panyi Szabolcs újságíró ellen az adatvédelmi hatóság 4 hónapon át vizsgálódott. Kiderül az interjúból az is, hogy van-e már energiavészterve a MÚOSZ-nak az őszre…

A beszélgetésről készült hangfelvétel a lejátszóval indítható. Elérhető a podcast Spotify-on, iTunes-on, Google Podcastben és más podcast platformokon keresztül is.

 

További híreket talál a Media1-en.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások