fbpx
Skrabski Fruzsina

Egy ismert jobboldali filmrendező is veszélyben látja az emberek megélhetését az új KATA törvény miatt

Skrabski Fruzsina, az ismert jobboldali filmrendező-forgatókönyvíró-újságíró nyilvános Facebook-bejegyzésben, kérdésbe csomagolva bírálta a Fideszt a kisadózó vállalkozók tételes adójával, ismertebb nevén a katával kapcsolatos drasztikus változtatások ügyében.

A 2006-os „rendőrterrorról” (rendőrségi túlkapásokról) Áldozatok 2006 címmel filmet forgató, jobboldali kötődésű Skrabski Fruzsina filmrendező-forgatókönyíró nyilvános Facebook-bejegyzésében azt kérdezi:

„Az a fideszes katás, akinek nem tetszik, hogy mostantól nem tud megélni filmkészítésből, írásból, házak tervezéséből, vagy nem tudja kifizetni civilként az előadóit, szóval ő, hol és hogy tiltakozzon, ha nem akar résztvenni a puccskísérletben, de szeretné, ha figyelembevennék, hogy tönkremegy? (nem magamra gondolok)”

A rendező később újabb bejegyzéssel jelentkezett:

„A puccskísérlet szó túlzás volt tegnap. Semmi puccskísérlet, csak maroknyi csapatok hídlezárása, de ahhoz sincs se kedvem, se szimpátiám. Az meg horrorfilm kategória, hogy Gyurcsány <>. Brrr”

Skrabski Fruzsina volt korábban a jobboldali Mandiner tulajdonosa, de dolgozott a fidelitasos Utolsó figyelmeztetésnél (Ufi) és a Reakciónál is. Első munkahelye egyébként a fideszes Magyar Nemzet volt, derül ki a Wikipedia oldaláról sok más érdekesség mellett.

Skrabski Fruzsina mostanában többször is felhívta magára a figyelmet azzal, hogy bírálta a Fideszt. Az egyik legemlékezetesebb esete az volt, amikor kiállt Bencsik András mellett, amikor az a közmédia súlyos elfogultságát tette szóvá, amiért nem, illetve legfeljebb elvétve engedték be az ellenzéket a megelőző kormányzati ciklusban.

A jobboldali újságírónő személyesen is átélhette, milyen, ha az állami médiánál cenzúra uralkodik, amikor Lánczi Tamás, az MTVA online igazgatója megakadályozta egy, a rendőrségi túlkapásokról készített filmjéhez kapcsolódó interjú közlését, mivel abban Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztőjének is jelentős munkája volt. (A cenzúra kapcsán kirobbant botrány után végül Skrabski pótinterjút adhatott a hirado.hu-nak, sőt az Átlátszó főszerkesztőjének szavait is közzétették, holott ő több mint egy évtizede feketelistás lett.)

Mint arról beszámoltunk, a filmszakma is veszélybe került a katával kapcsolatban rohamtempóban elfogadott törvényi változások következtében, mely megtiltja, hogy egy kata adónemben lévő vállalkozó számlát állítson ki cégek számára, kivéve a taxisokat, akik továbbra is lehetnek katások, ha cég a vevőjük.

A katás változások nagy felháborodást váltottak ki más szakmákban is, számos szakmai szervezet, civil és párt is tiltakozott ellene.

További hírek érhetők el a Media1-en.

Borító: Skrabski Fruzsina Fotó: Kezimafotó

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások