fbpx
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én.

Félig bejutott a Magyar Hang a Kormányinfóra, de aztán jött az újabb hideg zuhany

A kétkörös beléptetés első fokán már átjutott a Magyar Hang, de ezt követően már nem volt szerencséjük, és végül a biztonsági személyzet kitessékelte a sajtótermék stábját a kormányzati sajtótájékoztató előteréből.

„Újabb abszurd módját találta meg a kormány annak, hogyan ne engedje be a Magyar Hang újságíróját a Kormányifóra” – kezdte csütörtöki beszámolóját a lap, amelyet hosszú ideje próbál távol tartani a kormány a kormányinfónak nevezett sajtótájékoztatóktól egy kormányhatározat értelmében azok megszervezéséért is felelős Szentkirályi Alexandra kormánybiztos, kormányszóvivő.

Most az történt, hogy az eseményre a megelőző nap szabályszerűen regisztráltak azt követően, hogy egy másik sajtóorgánum munkatársa átküldte nekik a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) sajtóeseményéről szóló meghívóját.

Majd elmentek a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai épületéhez, ahol a Kormányinfókat tartják.

Az első körös beléptetésen át is jutottak, a biztonsági őr listáján szerepelt a lap és az újságíró neve, így beléphettek az épületbe. Azonban a sajtóteremnél már nem volt szerencséje a lapnak, ott ugyanis közölték velük, hogy mégsem mehetnek be, mert azon a listán nem szerepel a név.

A lap értetlenkedésére az ajtóban álló munkatárs közölte: a történteket jelezni fogja a főnökének, de az illető nevét nem volt hajlandó közölni.

A Magyar Hang munkatársa jelezte, megvárja, mit mond az a bizonyos főnök, ám ekkor egy biztonsági őr kitessékelte az épületből az újságírót.

A Kormányinfót megelőzően egyébként az utcán próbálták szóra bírni Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki kormánybiztosként felel a sajtóval való kapcsolattartásért, de itt sem volt szerencséjük. Gulyás Gergely kancelláriaminiszternél is bepróbálkoztak, de ő sem állt szóba a Magyar Hanggal. Erről egy videó is készült:

A Magyar Hang korábbi sajtótájékoztatókra való bejutási kísérleteiről itt érhetők el a Media1 írásai.

Mint arról a Media1 is hírt adott, a Magyar Hangot már a kulturális fesztiválokra sem engedik be.

Emellett a Magyar Hang pénzügyileg is bajban van, és a túlélésükhöz a nyár folyamán legalább 1.000 új előfizetőre lenne szükségük. A Magyar Hanggal kapcsolatos korábbi híreinket ide kattintva találja meg.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. április 21-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások