fbpx
A Ryanair honlapja, rajta azzal a felirattal, hogy hazudott a Magyar Nemzet.

A Ryanair a honlapján figyelmezteti a nemzetközi utazóközönséget, hogy a Magyar Nemzet hazudott

A diszkont légitársaság szerint egyáltalán nem igaz a kormánypárti lap azon állítása, miszerint az utasok tömegesen mondják vissza a foglalásaikat az Orbán-kormány által nemrég bevezetett extraprofitadó továbbhárítása miatt.

„Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet – A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett” – olvasható a Ryanair honlapján a szöveg angol változata, amit a 444 vett észre.

A „bővebben” feliratra kattintva a következő, szintén angol nyelvű szöveg áll:

„A Magyar Nemzet állításai hamisak és nyilvánvaló kitalációk. A július 1. utáni utakra jegyet foglaló Ryanair-utasok kevesebb mint 3 százaléka döntött úgy, hogy él az út lemondásának lehetőségével, a jegy teljes árának visszatérítése mellett. Ezeket a helyeket most újra lefoglalhatják a magyar családok. Több mint 97 százalék döntött úgy, hogy kifizeti Nagy miniszter veszteséges légitársaságokra kivetett hamis és idióta »extraprofit-adóját«, ami az olyan magyar családok ezreinek fogja megdrágítani a Magyarországról és Magyarországra történő utazást, akik az olcsó repülés lehetőségével élve tudják látogatni a szerte Európában élő és dolgozó barátaikat és családtagjaikat. Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adója miatt magasabb jegyárat fizethetnek”

– írta a Ryanair, mely ezzel arra a múlt csütörtökön publikált Magyar Nemzet-cikkre reflektált, melyben a kormánypárti lap forrás megjelölése nélkül azt állította, hogy az utasok a Ryanairnél tömegesen mondják le a jegyeiket, miután a légitársaság a magyar kormány extraprofit-adója miatt visszamenőleg is megemelte a jegyárakat. A Magyar Nemzet szerint a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát a csütörtöki határidőig az utasok lemondták, azaz inkább visszakérték az eredeti árat. A légitársaság szerint azonban mindössze 3 százalékról van szó.

Magyar Nemzet és más hírlapok egy Inmedio újságosnál.
Magyar Nemzet és más hírlapok egy Inmedio újságosnál. Fotó: Ladányi András / Media1

Nem ez volt az első csörte a diszkont légitársaság és a magyar kormány között, ugyanis miután a veszteséges cégre Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter jegyenként 3900 forintos „extraprofitadót” vetett ki, a Ryanair bejelentette, hogy ennyivel emeli meg minden Magyarországról induló járatának a jegyárát – azon jegyek esetében is, amelyeket már értékesítettek, vagyis áthárítják a légitársaságra váratlanul rárakodó plusz terhet. A kormány erre válaszul fogyasztóvédelmi eljárást indított a céggel szemben.

Ez utóbbira Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában ötször nevezte idiótának Nagy Mártont, amiért egy jelenleg veszteséges iparágra extraprofitadót vet ki.

Az úgynevezett extraprofit-adót május 26-án jelentette be a kormány. Az extraprofitadó mellett januártól jön a reklámadó is, ami a Magyar Reklámszövetség szerint komoly károkat okoz a teljes magyar gazdaságnak.

False Claims Published in Magyar Nemzet
17 Jun 2022 • 17:11

These claims in Magyar Nemzet are false and clearly invented. Less than 3% of Ryanair passengers due to travel after 1 July have taken up the option to cancel their flight and receive a full refund. These seats will now be reoffered for sale to Hungarian families.

The balance of over 97% have chosen to pay Minister Nagy’s bogus and idiotic “excess profits tax” on loss making airlines which will make air travel to/from Hungary more expensive for thousands of Hungarian families who depend on low fare air travel to visit friends and families who are working all over Europe.

Minister Nagy should now apologise to Hungarian families who will pay higher fares because of his idiotic tax grab.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Ryanair honlapja, rajta azzal a felirattal, hogy hazudott a Magyar Nemzet. Fotó: ryanair.com/hu
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások