fbpx
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. április 1-jén.

Újabb spamet küldött az Orbán-kormány a COVID-oltásra regisztráltaknak

Az újabb kéretlen levélben ezúttal a reklámadót és a repülőtársaságokra, valamint a kereskedelmi vállalatokra, telekommunikációs cégekre és az energiacégekre kivetett különadót népszerűsítik, miközben éppen csak egy dologról nem esik szó benne: a koronavírusról.

A Media1 tapasztalatai szerint újabb kéretlen e-mail érkezett a hétvégén kormánytól azoknak, akik korábban a koronavírus elleni vakcinára történő regisztrációkor kénytelenek voltak megadni az e-mail-címüket az oltás felvételéhez.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ aláírásával érkezett levélben az áll, hogy az újonnan megalakult kormány a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy megőrizze az ország biztonságát, és megvédje a magyar családokat a háború káros gazdasági következményeitől.

Beszámolnak a múlt héten létrehozott rezsivédelmi és honvédelmi alapról, melyekbe a nagyvállalatok „extraprofitját” szedik be, egyebek mellett újra bevezetve a reklámadót is.

Szó esik az orosz-ukrán háborúról, annak elhúzódásáról, és arról, hogy ez energiaár-emelkedést és inflációt okoz Európában. „Ilyen körülmények között is mindent meg fogunk tenni azért, hogy védelmet nyújtsunk a családoknak. Ezután sem fogjuk engedni, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát!” – zárul az e-mail, amelyből mi is kaptunk néhány darabot.

A kormányzat által a COVID-oltásra regisztáltak számára a hétvégén megküldött spam teljes tartalma
A kormányzat által a COVID-oltásra regisztáltak számára a hétvégén megküldött spam teljes tartalma. Fotó: Media1

Több vizsgálat is indult már az ilyen kéretlen levelek kapcsán

A kormányzat által kiküldött egyik ilyen levél kapcsán a Kúria egy március eleji döntésében kimondta: az Orbán-kormány megsértette a választási törvényt – a legfelsőbb bírói grémium döntését az Alkotmánybíróság azonban megsemmisítette és alaptörvény-ellenesnek nyilvánította.

Később két civil szervezet – az Amnesty International és a Háttér Társaság – azt kérte a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, hogy az ő levelüket is küldje ki a koronavírus-listán a kormány. Ezzel azután hozakodott elő a két szervezet, hogy a kormány egy levelében mindenkit felszólított, szavazzon nemmel a gyermekvédelmi népszavazáson – a két civil szervezet szerint az ő levelükkel az emberek az érvénytelen szavazat mellett szóló érveket is megismerhették volna.

Legutóbb pedig a Péterfalvi Attila vezette adatvédelmi hatóság vizsgálta meg a propagandaleveleket, ám a NAIH is törvényesnek minősítette azokat. Annak ellenére nem talált kivetnivalót a NAIH a spamek kapcsán, hogy az adatkezelésnek az uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) szabályozás szerint mindig célhoz kötöttnek kell lennie, és az állampolgárok az oltás felvétele érdekében adták meg az elérhetőségüket, e hozzájárulás nélkül nem lehetett felvenni egy ideig a COVID-19 vakcinákat, tehát nem propagandára vágytak.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. április 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások