fbpx
A Magyar Kormány március 22-én kiküldött hírlevele.

A kormány újabb propaganda tartalmú spameket küldözget azoknak, akik regisztráltak a COVID-oltásra

A kormányzat ezúttal az EU-t és közéleti szereplőket támadja abban az e-mail körlevelében, amihez a koronavírus oltásra regisztráltak címét használta fel.

A Media1 főszerkesztőjének e-mail címére is megküldte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) kedden hajnalban a legújabb e-mailjét, melyet ezúttal is az oltásregisztráció során megadott e-mail-címekre küldött, nem először élve vissza az állampolgárok bizalmával, akik teljesen más célra, a COVID-19 védőoltáshoz jutás érdekében adták meg az elérhetőségüket.

Legújabb kéretlen e-mailjében oltási információk helyett olyanokat állít az Orbán-kabinet, hogy „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára”. Az e-mail későbbi részében kitérnek arra is, hogy szerintük „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”.

A koronavírusra a „tájékoztató” levélben egyetlen szót sem fecséreltek.

A vakcinainfo.gov.hu nyitóoldala. Ezen a felületen lehet jelentkezni az oltásra.
A vakcinainfo.gov.hu nyitóoldala. Ezen a felületen lehetett jelentkezni az oltásra, az e-mail cím megadásával.

 

A Kúria szerint a kormány törvényt sértett, az Alkotmánybíróság szerint azonban a Kúria ítélete hibás

Mint arról a Media1 beszámolt, a Kúria korábban kimondta, hogy az egyik ellenzéket bíráló korábbi hasonló spamlevél törvénysértő volt – a legfőbb bírósági grémium szerint az esélyegyenlőség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét is sértette az a levél, amit az orosz-ukrán háború második napján küldött ki a kormány.

Az Alkotmánybíróság (AB) azonban másként látta ezt.

A 24.hu beszámolója szerint a KTK a Kúria döntése ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, és azt állította, hogy a Kúria a döntésében tévesen azonosította az ellenzéket a választásokon szereplő jelölő szervezettel.

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria korábbi döntését, és alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a kormány tájékoztató hírlevelével kapcsolatban hozott végzést.

Az AB indoklása szerint a Kúria nem vette kellő súllyal figyelembe, hogy a leveleket sajátos körülmények között, rendkívüli háborús helyzetben, főleg az állampolgárok tájékoztatása érdekében küldték ki, a vitatott közlés a tartalma alapján önmagában nézve nem irányult a 2022-es országgyűlési választásokon induló pártok vagy képviselőjelöltek támogatására, hanem közérdekű célt szolgált.

A Kúria korábbi döntését az AB alaptörvény-ellenesnek ítélte és megsemmisítette.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Magyar Kormány március 22-én kiküldött hírlevele. Fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások