fbpx
E-mail, üzenet.

Azt kéri két civil szervezet, hogy az ő levelüket is küldje ki a koronavírus-listán a kormány

Az elmúlt időszakban több alkalommal is levelet küldött a kormány azoknak, akik korábban a koronavírus elleni vakcinára történő regisztráció érdekében adták meg az e-mail-címüket. A kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében az Amnesty International és a Háttér Társaság most azt kéri a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, hogy az ő levelüket is küldjék ki a címlistára.

Mint arról a Media1 beszámolt, legutóbb éppen tegnap, kedden küldött ki egy levelet a kormány, melyben a vasárnapi, gyermekvédelminek nevezett népszavazáson történő részvételre buzdítottak, és azt is kérték, hogy az emberek szavazzanak nemmel az abban feltett kérdésekre.

Erre reflektált az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság egy közös közleményében, melyet a Media1-hez is eljuttattak.

Mint írták, mivel fontosnak tartják az állampolgárok kiegyensúlyozott tájékoztatását, ezért levélben kérték a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy lássák el a tájékoztatási közfeladatukat, és küldjék ki az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság, a kormány e-mailjével pontosan megegyező karakterszámú levelét is ugyanannak a címzetti körnek.

A két civil szervezet úgy véli, indokolt, hogy az állampolgárok megismerhessék az érvénytelen szavazat mellett szóló érveket is.

Közleményükben hozzátették, nincsenek illúzióik azzal kapcsolatban, hogy az állami szerv ennek a megalapozott kérésnek eleget tesz, így a közleményben nyilvánosan is közölték a levél tartalmát:

„Tisztelt Állampolgár! Ma, amikor háború dúl a szomszédunkban, a legfontosabb kérdés, hogy Magyarország belekeveredik-e a háborúba vagy kimarad belőle. Ez foglalkoztatja a magyar emberek többségét. A kormány most mégis arra fordít milliárdokat, hogy putyini mintára ok nélkül keltsen félelmet a magyarokban, ezzel tovább keltve a gyűlöletet magyar és magyar között. Putyin volt először az, aki aljas módon összemosta a pedofíliát a melegséggel. Egy budapesti villamoson egy férfi kést rántott egy leszbikus párra, mert kézen fogva utaztak. A putyini népszavazáson arról döntünk, hogy egy mindenki számára biztonságos Magyarországot szeretnénk-e vagy, hogy emberek torkának kést szegezzenek, az autók alá lökjék, vagy éppen tojással dobálják meg őket azért, amilyennek születtek. Ha ez a népszavazás érvényes lesz, akkor a fiatalok nem kaphatnak segítséget az iskolában az őket ért bántalmazással szemben és ellehetetlenül az érdemi, tudományos alapokon nyugvó szexuális felvilágosítás is. Ez ahhoz vezethet, hogy elterjednek a nemi betegségek, illetve nem lehet majd beszélni a fogamzásgátlás kérdéseiről sem. Ezért fontos érvényteleníteni ezt a népszavazást. Részletesen írtak itt arról, hogy miért értelmetlenek a kormány putyini népszavazásán feltett kérdések. Vannak fontos problémák, amiket a gyermekvédelemben meg kell oldani, de azok nem ezek a népszavazáson feltett kérdések. Ezekre a kérdésekre az érvénytelen szavazat a legjobb válasz. Nem foszthatjuk meg a fiatalokat attól a joguktól, hogy a szexualitásról és a nemiségről az életkoruknak megfelelő, tényszerű információkat halljanak. Ezért el kell utasítanunk ezt a népszavazást. Érvénytelen kérdésre érvénytelen választ kell adni: szavazzon Ön is érvénytelenül a népszavazáson!”

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások