fbpx
Kúria

Kúria: törvénysértő volt a kormány ellenzéket bíráló háborús hírlevele, amit a COVID-oltásra regisztráltaknak küldött

A legfőbb bírósági grémium szerint az esélyegyenlőség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét is sértette az a levél, amit az orosz-ukrán háború második napján küldött ki a kormány.

A Kúria szerdai döntése szerint a Kormányzati Tájékoztatási Központ a 2022. február 25-én az [email protected] e-mail címről küldött hírlevelével megsértette a választási törvényt – számolt be a 24.hu.

A Kúria ezzel megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság korábbi határozatát, amely ellen a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd adott be közös felülvizsgálati kérelmet. Az ellenzék azt kifogásolta, hogy a kormány, illetve a Miniszterelnöki Kabinetiroda a COVID-vakcinára történő regisztráció során megadott e-mail címekre küldte ki „A Kormány álláspontja az ukrán helyzetről” címet viselő, valójában az ellenzéket támadó levelet.

A Kúria úgy vélte, a levél az esélyegyenlőség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét is sértette azzal, hogy az Ukrajnában folyó háborúval kapcsolatban a vélt ellenzéki álláspontot felelőtlennek nevezte.

Mint arról a Media1 beszámolt, korábban egy másik kormányzati levél ügyében is hasonlóan elmarasztalta a kormányzatot a Kúria és a választási eljárási törvény megsértését állapította meg – a másik ügyben itt érhető el hírünk.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, a Telegramon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: a Kúria bejárata. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások