fbpx
Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője

Bende Balázs távozik a közmédiától

A közmédia vezető szerkesztője gyakran bukkant fel az M1 képernyőjén is sajátos elemzéseivel.

Távozik a közmédiától Bende Balázs, az M1 Világ című műsorának műsorvezetője, valamint a közmédia vezető szerkesztője – értesült a Magyar Hang.

A lap kereste Bendét, hogy valóban felmondott-e, és ha igen, mi az oka. Bende mindössze annyit mondott, hogy keressék ezzel kapcsolatban az MTVA sajtóosztályát, majd letette a telefont. A Magyar Hang meg is kereste az állami médiaszolgáltató sajtóirodáját, de egyelőre nem kaptak választ.

Bende néhány évvel ezelőtt azzal vált ismertté, hogy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint nyíltan arra utasította a közmédia munkatársait, hogy a kormánypártok narratíváját tolják, akinek pedig ez nem tetszik, távozzon az MTVA-tól. A Világ című műsorban pedig – egy nappal az országgyűlési választás előtt, április 2-án – arra buzdította az állami média nézőit, hogy Orbán Viktorra szavazzanak.

A választást követően pedig azt állította, több mint kétmillióan nézték a voksolás alatt a közmédiát. Hogy ez valóban így volt-e, kiderül a kapcsolódó írásunkból, ide kattintva.

Korábban Bende Balázs az MTI működésébe is beavatkozott, súlyos cenzúrák történtek nagyüzemben.

Bende az M1 és a közmédia durva médiamanipulációinak egyik szimbólumává vált az elmúlt években.

A Bende Balázzsal kapcsolatos korábbi híreinket itt találja.

Mai hír az is, hogy egy jobboldali újságíró bírálja a közmédiát annak politikai elfogultsága miatt, valamint hirtelen annyi műsoridőt biztosít a közmédia Márki-Zay Péternek, az ellenzék vereséget szenvedett volt miniszterelnök-jelöltjének, hogy 39 évig kellett volna miniszterelnök-jelöltnek lennie ahhoz, hogy ezt jelöltként is megkapja.

Frissítés 17:43
A közmédia közleményt adott ki, melyben megerősíti, hogy Bende Balázs távozik. Hogy milyen indokot jelölt meg Bende Balázs a közmédia sajtóirodájának állítása szerint, arról ide kattintva olvashat.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Bende Balázs, a közmédia vezető szerkesztője, a Világ műsorvezetője.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások