fbpx
Stumpf András (Válasz Online), Orbán Viktor (Fidesz), Polyák Gábor (Mérték, ellenzék)

Orbán Viktor leválthatatlanná vált? Interjú Stumpf Andrással és Polyák Gáborral (Media1 Podcast, 2022.04.04.)

Stumpf Andrással, a Válasz Online újságírójával és Polyák Gábor egyetemi docenssel, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítójával, az ellenzék médiapolitikai kabinetjének vezetőjével azt elemeztük, mi vezethetett Orbán Viktor és a Fidesz újabb, immáron zsinórban negyedik kétharmadához, és ennek milyen következményei lehetnek, illetve hogyan lehet egyáltalán leváltani, illetve le lehet-e még bárhogyan is váltani a Fidesz elnökét. Polyák Gábor a Media1 műsorában elárulta azt is, mihez kezd most az új helyzetben.

Mint azt megírtuk, hiába fogott össze az ellenzék és tömörült egységbe, nagyarányú, elsöprő győzelmet ért el ismét a Fidesz tegnap, vasárnap a választásokon. Míg Budapestet szinte teljes egészében az ellenzék nyerte, az ország szinte minden más pontján a kormányzópárt tarolt, és újra kétharmadot szerzett, valamint ugyancsak bejutott az Országgyűlésbe a Mi Hazánk mozgalom nevű ultradikális párt is. Az ellenzék Budapest mellett azzal vigasztalódhat, hogy a kormánypárt népszavazása besült az LMBTQ emberek megbélyegezésére alkalmas kérdésekkel.

Milyen hatása lesz mindennek a médiapiacra, és egyáltalán mekkora szerepe volt az újabb kétharmados Fidesz-győzelemben a médiatúlsúlynak? Tényleg olyan jelentős, mint ahogy azt a Media1 hétfőn reggel megjelent elemzése tartalmazta, vagy valami más van a háttérben? Orbán Viktor tényleg leválthatatlanná vált, vagy van bármilyen stratégia még, amivel leváltható?

A Media1 podcastjában erről beszélgettünk alig pár órával a választási végeredmények után Stumpf Andrásal, a Válasz Online újságírójával és Polyák Gábor egyetemi docenssel, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítójával, aki az elmúlt időszakban az ellenzék médiapolitikai kabinetjét vezette szakértőként. Polyák Gábor a beszélgetésben elárulta azt is, mihez kezd most.

Szavaiból kiderült, hogy visszatér az ellenzék médiapolitikai kabinetjéből az egyetemi és a civil szférába, és kérdésre válaszolva nem tartotta kizártnak azt sem, hogy később, szükség esetén akár az országból is távozik, de azt mondta, egyelőre reménykedik, hogy erre nem lesz szükség..

A beszélgetés a lenti lejátszóval hallgatható meg.

Érdemes feliratkozni a podcastra, hogy ne maradjon le a következő epizódról sem! Elérhető a podcast a Spotify-on, az Apple iTunes-ban is. Érdemes feliratkozni a Media1 hírportál napi hírlevelére is! A Media1.hu podcastja jelenleg már 11 rádióban is hallható hétről-hétre.

Kérje híreinket Telegram-hírcsatornánkon keresztül is, hogy garantáltan ne maradjon le a legújabb tartalmakról!

Elolvashatja azt is, milyen problémákat azonosítottak az EBESZ választási megfigyelői: arról beszéltek, hogy a Fidesz jogosulatlan előnyöket szerzett a kampány során.

További hírekért kattintson ide!

Borító: Stumpf András (Válasz Online), Orbán Viktor (Fidesz), Polyák Gábor (Mérték, ellenzék)
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások