fbpx
Részlet a TV2 Tények 2021. március 2-i adásából.

Jogerősen pert nyert Czeglédy Csaba a TV2 Tények című műsora ellen

A bíróság jogerős ítélete szerint a kereskedelmi televízió hírműsorának 8 napon belül közzé kell tennie egy helyreigazító közleményt.

„Hiába találtak ki mindent is a TV2 ügyvédei, jogerősen megnyertem a 111. pert”

– adta hírül a Facebook-oldalán Czeglédy Csaba DK-s ügyvéd vasárnap.

Czeglédy kiemelte: kérelmére a bíróság arra kötelezte a csatornát a helyreigazítás ismertetésére, hogy arra a 18 órakor kezdődő, Tények című műsorban a belpolitikai hírblokk legelején, a sérelmezett közléssel azonos módon, tehát szóbeli közléssel, vágóképek nélkül, a „Czeglédy Csabáról valótlanságot állítottunk” szöveg olvasható méretű feliratozásával kerüljön sor.

A helyreigazító közlemény, amit ismertetnie kell a TV2 műsorának, így hangzik:

„2021. március 2. napján a Tények című hírműsorunkban valótlanul állítottuk, hogy dr. Czeglédy Csaba azért nem volt jelen a bírósági tárgyaláson a Kecskeméti Törvényszéken, mert állítólag megbetegedett. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát a bíróság nem is idézte tárgyalásra”.

A TV2-nek a helyreigazítás ismertetése mellett 15 napon belül meg kell fizetnie 60.960 forint perköltséget, valamint az államnak 36.000 forint eljárási illetéket.

A TV2 és Czeglédy között a mostani már a sokadik ütközet. Mint arról a Media1 beszámolt, tavaly decemberben Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, valamint még másik három ember ellen rágalmazás miatt büntetőeljárás is indult, mivel a Tények című műsor azt állította, hogy Czeglédy-t elítélték egy hatmilliárdos költségvetési csalási ügyben, holott nem történt ilyen.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Részlet a TV2 Tények 2021. március 2-i adásából. Fotó: adáskép / Tenyek.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások