fbpx
Acsádi Szilvia ítélete: a vádlott bűnös Hadházy Ákos megrágalmazása miatt

Bűnösnek találta a bíróság a Hadházy Ákost a kormányközeli sajtóban megrágalmazó nőt

A bíróság jogerős ítélete kimondta: Hadházy Ákos néhai szomszédjának lánya, akinek szavai alapján közölt valótlanságokat az Origo és a Ripost, bűnös rágalmazás vétségében.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság által meghozott ítéletről Facebook-oldalán számolt be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ma, szerdán. A vádlottat, Acsádi Szilviát 240 napi büntetési tétel pénzbüntetésre, összesen 240 ezer Ft pénzbírságra ítélték, amit ha nem fizet meg 24 havi részletben, a büntetést fogházban kell leülnie.

A képviselő hozzátette: a rágalmakat közlő Origo és a Ripost újságíróját is feljelentette,

„de a rendőrségi nyomozás során a szerkesztőségek bátran azt hazudták, hogy nem tudják, kik írták az ocsmány, rágalmazó cikkeket”.

A bíróságon a vádlott bevallotta, hogy semmi sem igaz abból, amit ezen lapok tőle idéztek, vagyis hogy a honatya a szomszédját úgymond „ki akarta semmizni”, „sanyargatta” vagy elzárta a vizét és eláztatta a lakását. Még azt is igazolta Acsádi Szilvia, hogy súlyos alkoholbeteg szomszédjával nem volt rossz kapcsolatban, a lehetőségekhez képest még segítette is Hadházy.

A rágalmazó, akire hivatkozva a lapok közölték a hazugságokat, azzal magyarázta tettét, hogy a propaganda újságírói zaklatták, „nem hagyták békén”.

A megrágalmazott képviselő elmondta, hogy a rágalmazója az első, előkészítő tárgyaláson kifejezte sajnálatát a történtek miatt. Hadházy azért vitte végig az ügyet, mert szerette volna, hogy a propaganda ellen már megnyert polgárjogi per mellett „egy büntetőper is részletesen és egyértelműen állapítsa meg, mennyire mocskos, aljas és képtelen rágalom volt engem »szomszédgyilkosozni«. Másrészt szerettem volna elérni, hogy egy büntetőperben hozott ítéletnek legalább legyen egy kis elrettentő ereje. A polgári perekben megítélt párszázezres sérelmi díjakat ugyanis röhögve kifizeti a propagandamédia, azonban ha egy rágalmazó »újságírónak« büntetett előélete lesz, az talán számít valamit. Ebben csak részsikert értem el: a szomszédom rágalmazó lányát elítélték, a «bátor« propagandasajtó viszont a névtelenül leközölt cikkek íróit nem merte kiadni. Ez a vircsaft a propagandánál: névtelenül mocskolódni, minden következmény nélkül”.

További híreket talál a Media1-en! Ha feliratkozna hírlevelünkre, itt teheti meg.

Kiemelt fotó: Acsádi Szilvia ítélete: a vádlott bűnös Hadházy Ákos megrágalmazása miatt
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások