fbpx
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelőős operatív törzs sajtótájékoztatóján

Gulyás Gergely: hisztériakeltés a Klubrádió melletti nemzetközi kiállás

Kovács Zoltán után Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt annak kapcsán, hogy a kizárólag kormánypárti tagokkal rendelkező Médiatanács határozatlan időre elveszi vasárnap estétől a Klubrádió egyetlen rádiós frekvenciáját.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Klubrádiót érintő ügy kapcsán létrejött hatalmas nemzetközi vízhangot hisztériakeltésnek értékeli, és úgy véli nem jogszerűtlen a frekvenciát elvenni a rádiótól – írja a Telex.

Gulyás Gergely ezt arra reagálva mondta csütörtökön, hogy már több ország és szervezet is kifejezte aggodalmát a Klubrádió ellehetetlenülése miatt. Például az Európai Bizottság szóvivője szerint növeli a bizottság aggodalmait a sajtószabadsággal kapcsolatban, ami a rádióval történik.

Gulyás Gergely azonban a kormányinfón azt mondta, a rádió lassan évtizedes, a frekvenciájáért folytatott küzdelme éppen a magyar sajtószabadság állapotát érintő kritikákkal szembeni bizonyíték.

Stock Richárd, a Klubrádió vezérigazgatója szerint viszont azért nem tud tovább sugározni a rádió a 92,9 MHz-es frekvencián, mert az utóbbi években a kormány szándékosan olyan médiaszabályozást vezetett be, amely ezt megakadályozza. Hozzátette, hogy a Médiatanács a nem kívánt médiaszereplőket diszkriminálja.

Mint korában már mi is beszámoltunk, tegnap Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is védelmébe vette az Orbán-kormányt a Klubrádió lekapcsolása kapcsán, – azonban azt is összefoglaltuk, hogy Kovács Zoltán bejegyzése milyen csúsztatásokat tartalmazott.

A Klubrádió kapcsán korábban aggodalmát fejezte ki az Európai Bizottság mellett a francia és az amerikai kormány, az Európai Tanács emberi jogi biztosa, a magyar ellenzék, a Riporterek Határok Nélkül (RSF), az IPI Nemzetközi Sajtóintézet, a MUKESZ és sokan mások.

A Klubrádióval kapcsolatos történésekről a legfrissebb és korábbi írásainkat egyaránt megtalálhatja IDE kattintva.

A Klubrádiót vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, 0 órakor kapcsolják le határozatlan időre a 92,9 MHz-re.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter  a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében korábban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások