fbpx
Joe Biden a 2020-as amerikai elnökválasztási kampányban

Az amerikai kormány is aggódik a Klubrádió lekapcsolása miatt

„Az Egyesült Államok, amely Biden elnök alatt ismét összpontosítani kíván a demokráciára, osztja az aggályokat a magyarországi sajtószabadság visszaszorulása miatt” – közölte a washingtoni külügyi tárca szóvivője.

Ned Price kiemelte: ha még egy független hang kiszorul a közvitából, miután a Klubrádió elveszti a frekvenciaengedélyét, az újabb csapás volna a média sokszínűségére nézve, ezért arra ösztönzik a magyar kormányt, hogy támogassa a nyílt sajtóviszonyokat, tartsa fenn a jogállamot és kövesse az átláthatóság elveit – erről a hvg360 szemléje szerint a francia AFP hírügynökség számolt be. (A hír elérhető eredetiben például a Bangkok Poston.)

Kedden Franciaország is aggodalmát fejezte ki a Klubrádió vasárnapról hétfő éjjelre bekövetkező határozatlan idejű hatósági elnémítása kapcsán.

Az FM 92,9 MHz hétfőn reggel 0 óra 0 perctől elnémul az NMHH Médiatanács tavalyi döntése és az azt megerősítő törvényszéki ítélet alapján, az használaton kívül lesz. A Klubrádió interneten próbálja átvészelni a következő időszakot. Az ítéletet és a Médiatanács lépését szégyenteljesnek, antidemokratikusnak tartják és akár európai bíróságra is elviszik az ügyet.

A Klubrádió FM-frekvenciáról való lekapcsolására épp egy nappal a rádiózás világnapja után kerül sor.

A Klubrádióról szóló írásaink ITT találhatók.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások