fbpx
Klubrádió

Franciaország „nagyon nyugtalanító jelnek” tartaná a Klubrádió felfüggesztését

A francia diplomácia keddi állásfoglalása szerint a Klubrádió felfüggesztése „a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából nagyon nyugtalanító jel lenne”.

„Nagy figyelemmel követjük a helyzetét ennek a független magyar rádiónak, amely komoly nehézségekbe ütközött a frekvenciára szóló jogosultság megújításának folyamatában”

– mondta kedden Agnes von der Mühll francia külügyi szóvivő.

„A sugárzás felfüggesztése nagyon nyugtalanító jel lenne a tájékoztatási és a tájékozódási szabadság, a médiafüggetlenség és a pluralizmus szempontjából, amely értékekhez Franciaország nagyon ragaszkodik”

– hangsúlyozta napi sajtótájékoztatóján a szóvivő az AFP francia hírügynökség tudósítása szerint.

„Felszólítjuk Magyarországot, hogy tartsa tiszteletben európai kötelezettségvállalásait ezen a területen” – tette hozzá Agnes von der Mühll.

Mint arról a Media1 a helyszínről beszámolt, a Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében elutasította, hogy a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására irányuló keresetét, így a Klubrádiót a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2021. február 14-én éjfélkor lekapcsoltatja, és a sugárzását ezt követően legfeljebb az interneten keresztül folytathatja.

Kedden az Európai Tanács emberi jogi képviselője és az IPI (Nemzetközi Sajtóintézet), valamint több ellenzi párt és politikus is aggodalmának adott hangot a Fővárosi Törvényszék mai ítéletét követően, mellyel az NMHH Médiatanácsának tavalyi, a Klubrádió elhallgatását eredményező határozatát jogszerűen találta. Az Európai Tanácsnál a sajtószabadság újabb sötét napjaként emlegették a mai napot, míg az IPI arra figyelmeztetett, hogy Magyarországon válságba került a médiapluralizmus.

(MTI/AFP/Media1)

További hírek találhatók a Media1.hu-n! A Klubrádióval kapcsolatos híreink, cikkeink itt érhetők el.

Borító: Keverőpult a Klubrádióban.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások