fbpx
Jakab Péter és párttársai tiltakoznak a TV2 székháza előtt 2019.05.21-én

Jakab Péter jogerősen is pert nyert az Origo ellen

A Jobbik politikusáról Bordács Bálint írta a per tárgyát képező valótlan tartalmú cikket a Fidesz-közeli médiaholding lapjába.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1-hez is eljuttatott keddi közleményében a Jobbik azt írja:

„Megszámolni sem lehet, hányadik papírját kapta a bíróságtól az orbánista propagandaoldal, hogy hazudott a Jobbik valamelyik politikusáról. Most éppen Jakab Péter nyert velük szemben pert, mert a Fidesz lakájmédiájának talán legszánalmasabb álhírgyártója, Bordács Bálint írta róla egy tavaly júliusban megjelent cikkben, hogy a Facebook-oldalán megtévesztő fotót tett ki a saját népszerűségének bizonygatása érdekében.”

Az Origo cikke azonban valótlannak bizonyult, ezért a lapot a bíróság helyreigazítás közlésére kötelezte, valamint meg kell fizetnie a százezres perköltséget.

A Jobbik közleményét az alábbi idézettel zárta:

„Rengeteg aljas dolgot terjesztenek ilyen felületeken. Kitalált történetek, arcátlan hazugságok, sokszor nem is létező emberek vádaskodásai, manipulált fotók, miegymás. Sokan azt mondják, hogy nem kell ezekkel foglalkozni, mert túl sok van belőlük, de néha azért jól esik odacsapni a beteges hazudozóknak. Megyünk tovább!”

Az Origo a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, a KESMA egyik vezető terméke. A lap közölte az elmúlt években a legtöbb valótlanságot, legalábbis a Fővárosi  Törvényszéken elvesztett sajtóperek száma alapján. A valótlanságot leközlő Bordács Bálint korábban a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tagja volt, míg a lapot főszerkesztőként jegyző Gábor László a TV2 Tények egyik vezető munkatársa volt.

További hírek találhatók a Media1-en!

borító: Jakab Péter és párttársai tiltakoznak a TV2 székháza előtt 2019.05.21-én a hírhamisítások miatt.
Szóljon hozzá!