fbpx
Kolosi Péter az RTL Klub nézettségét mutatja

Keresztanyu, X-Faktor, Cápák között, megugró tévénézési idő – Sok bejelentéssel érkezett az RTL Magyarország a Big Picture tévés konferenciára

Megmutatták a hamarosan érkező Keresztanyu című napi sorozat első előzetesét, Kolosi Péter elmondta, hogy jövőre érkezik új X-Faktor és Cápák között, és arról is szólt, hogy járványhelyzettől függően fogják leforgatni az idén elmaradt Survivort, valamint tervben van több más produkció is. Elhangzott, hogy az RTL Híradó és az RTL Klub továbbra is stabilan őrzi piacvezető helyét, a tévénézésre fordított idő pedig megugrott. Tudósítás a Big Picture konferenciáról.

Az egész hazai televíziós iparág működését is felborító koronavírus miatt nem az elmúlt években megszokottá vált formában, hanem az interneten keresztül, kényelmesen, akár okostévén is nézhető módon rendezte ma, kedden a hazai tévécsatornákat tömörítő Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) a Big Picture nevű tévés konferenciáját, ahol az iparág szereplői igyekeztek áttekintést adni az elmúlt időszak eredményeiről és felvázolni a következő időszakra vonatkozó elképzeléseiket.

Ezúttal is több érdekes bejelentés történt, melyek közül néhányról külön hírekben már tudósítottunk:

Bejelentéssel érkezett a TV2 programigazgatója, Fischer Gábor (erről egy külön hírben itt írunk) és az RTL Híradó díszletéből bejelentkező Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese és Grósz Judit, a vállalat digitális és üzletfejlesztési igazgatója sem tett másképp.

X-Faktor, Cápák között, Survivor

Kolosi Péter a konferencia során részben azzal kezdte, hogy a koronavírus milyen jelentős mértékben átalakította az RTL működését is: hiszen tavasszal biztonsági elővigyázatosságból le kellett állítani forgatásokat, le kellett fújni több előre eltervezett produkciót is, köztük az előző Big Picture konferencián beharangozott X-Faktort és ez történt a Survivor című műsorral, de több más műsornál is voltak leállások, beleértve a sorozatok forgatásait.

Az X-Faktor 2019 első élő showja
Az X-Faktor 2019 első élő showja

 

Az RTL Klub Survivor című műsorának egy korábbi évadának forgatása, még Istenes Bence műsorvezetésével
Az RTL Klub Survivor című műsorának egy korábbi évadának forgatása, még Istenes Bence műsorvezetésével
Fotó: RTL Magyarország sajtószoba

Most azonban ezekkel kapcsolatban is tett bejelentést, mégpedig azt, hogy jövőre mindenképp lesz X-Faktor, és érkezik új évad a Cápák között című műsorból is. A Survivor kapcsán viszont már óvatosabban fogalmazott a vezérigazgató-helyettes: azt mondta, „tervezik”. Az óvatos megfogalmazás persze érthető, hiszen a reality-hez arra is szükség lesz, hogy ne legyenek utazási és egyéb korlátozások, el tudjanak jutni a távoli forgatási helyszínre.

Kolosi szerint kreatívan tudtak reagálni tavasszal a kialakult helyzetre, mivel felismerték, hogy a nézőiknek mire van szükségük ilyen helyzetben, és ehhez próbáltak igazodni. Így indult el például a Made in Karantén és a Maradj haza magadnak a tavaszi karanténidőszakban, illetve néhány más műsor, és a hírekben kiemelten foglalkoznak a vírussal kapcsolatos információkkal.

Legalább 50-60 új magyar heti, saját gyártású sorozatepizód

Ami a jövőt illeti, a programigazgató vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az elmúlt öt évben nem múlt el úgy televíziós szezon, hogy az RTL Magyarország ne mutatott volna be új heti sorozatot, és az a terv, hogy a következő években szezononként legalább 50-60 új magyar heti, saját gyártású sorozatepizód lesz látható.

Így A Tanár, az Apatigris, A mi kis falunk és a Mellékhatás új évadai mellett két további sorozat fejlesztése már jelenleg is zajlik.

Megmutatták a Keresztanyu első előzetesét

Szóba került a 2019 januárjában indult Drága örökösök is, mely a nézettségi adatok szerint hamar valóban a nézők kedvencévé vált. A sorozat szeptember végéig 230 alkalommal volt képernyőn új epizóddal, és ebből 216 alkalommal a legnézettebb tévéműsor volt az adott estén.

És bár idén karácsonyra kiderül, mi lesz az Ökörapáti családi örökséggel, azaz a széria befejeződik, a Drága örökösök alkotói már dolgoznak az új sorozaton, ami januártól kerül az RTL Klubra.

Az RTL Klub Keresztanyu című új napi sorozatának helyszíne, Makkosszállás
Az RTL Klub Keresztanyu című új napi sorozatának helyszíne, Makkosszállás

Kolosi most először mutatta meg a Keresztanyu című új napi sorozat előzetesét, és az is kiderült, kik lesznek a tévészéria szereplői. A videót mi is meg tudjuk mutatni már.

A Keresztanyu showrunnere Hámori Barbara (a Drága örökösök című nagy sikerű sorozat egyik alkotója), címszereplője Molnár Piroska, akit olyan ismert színészek társaságában lehet majd látni mint Gálvölgyi János, Szacsvay László, Lengyel Ferenc, Németh Kristóf, Józan László, Ullmann Mónika, Magyar Attila és Mihályfi Balázs. (A sorozat egy ukrán-magyar határhoz közeli képzeletbeli faluban, Makkosszáláson játszódik. Egy családi történetről van szó, benne sok humorral, intrikával és rejtéllyel. )

Magyar filmek

A vállalat már eddig is számos magyar film elkészítéséhez járult hozzá. A közeljövőben az alábbi filmeket láthatják ezek közül az érdeklődők az RTL Klub, a Film+ és az RTL Most képernyőjén: Zárójelentés, Most van most, X-A rendszerből törölve, Drakulics elvtárs, Pesti balhé, Seveled, Napszállta.

Friderikusz, VV10, blockbusterek

Az RTL II-n lesz az év utolsó premierje: novemberben indul a Való Világ jubileumi, 10. évada Nádai Anikó és Puskás Peti műsorvezetésével. Egy teljesen megújult villa várja majd a Való Világ powered by Big Brother leendő lakóit, de nem ez lesz az egyetlen újdonság, ami a játékosokra vár majd.

Blockbusterek, nagysikerű külföldi filmek is érkeznek a csatornára. Látható lesz a Star Wars: Skywalker kora, a Bosszúállók: Végjáték, a Csillag születik, Az oroszlánkirály, a Jégvarázs 2., a Marvel Kapitány, a Joker, az Aladdin, a Venom, a Nyúl Péter, a Hotel Transylvania 3., a Ocean’s 8 -Az évszázad átverése.

Novembertől indul Friderikusz Sándor műsora, az Életünk története – sztárpárok jövőutazása, és már képernyőn van a Házasodna a gazda című falusi társkereső reality.

Továbbra is az élen az RTL Híradó

Kolosi Péter kitért arra is (fel is villantotta a Nielsen Közönségméréstől származó adatok alapján készült ábrákat), hogy az RTL Híradó továbbra is magabiztosan őrzi piacvezető szerepét.

Kolosi Péter, az RTL Híradó díszletei közül jelentkezett be, hogy megmutassa a nézettségi adatokat Fotó: képernyőkép a Big Picture 2020-as karanténkonferenciáról
Kolosi Péter, az RTL Híradó díszletei közül jelentkezett be, hogy megmutassa a nézettségi adatokat
Fotó: képernyőkép a Big Picture 2020-as karanténkonferenciáról /Media1

Hangsúlyozta azt is, hogy az RTL Klub főműsoridőben, a kereskedelmileg kiemelt 18-49-es korcsoportban változatlanul piacvezető, heti átlag prime share alapján.

Az RTL Klub és a TV2 megnyert estéinek aránya az idei évben
Az RTL Klub és a TV2 megnyert estéinek aránya az idei évben

Kolosi megemlítette, hogy a koronavírus hatására jelentősen megnőtt a televíziózásra fordított műsoridő.

Napi átlagos tévénézési idő
Napi átlagos tévénézési idő. Forrás: Big Picture / RTL-prezentáció

Arról már a konferencián később megszólaló Dudás Gergely, az R-Time ügyvezető igazgatója beszélt, hogy különösen a fiatalok körében ugrott meg jelenősen a televízió népszerűsége a COVID-19 hatására.

Az ezzel kapcsolatos öröm mégsem lehetett felhőtlen, egyrészt amiatt, hogy le kellett állni egyes betervezett produkciókkal, másrészt azért, mert a gazdaság eközben eléggé padlót fogott, és a hirdetők közül sokan felfüggesztették vagy lemondták kampányaikat. Emiatt is hozták „előrébb” a nyári szünetet, ami a nyári nézettségi visszaesést okozta, de az őszi szezon kezdetével, a Konyhafőnök startjával rögtön repülőrajtot vett a csatorna nézettségük, és azóta szépen menetelnek.

Bővül az RTL Most+ elérhetősége

Grósz Judit, az RTL Magyarország digitális és üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy az eddig bemutatott összes sorozatuk minden epizódja ezen az őszön ismét elérhetővé válik az RTL Most+ nézői számára. Arról is beszélt, hogy az RTL Most+ hamarosan a MindigTV (az Antenna Hungária digitális földfelszíni szolgáltatásának) felhasználói számára is elérhetővé válik.

További, a Big Picture konferenciával kapcsolatos írásaink itt találhatók.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások