fbpx
Az RTL Klub Álarcos énekesének Kutyája és a Robot

Álarcos énekes lehet az X-Faktor helyett az RTL Klubon a koronavírus miatt?

Továbbra is úgy fest, hogy a koronavírus miatt nem lesz idén ősszel új évad az X-Faktor című zenés tehetségkutatóból, pedig épp most lett volna a 10. évad a rendkívül sikeres zenés tehetségkutatóból. Mostanra úgy tűnik, az is eldőlt, hogy mi kerül a helyére.

Még áprilisban a Media1 is beszámolt arról, hogy idén várhatóan elmarad az X-Faktor, pedig Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese már korábban, a tavaly novemberi Big Picture budapesti tévés konferencián beharangozta az RTL Klub rendkívül magas nézettségű zenés tehetségkutató showjának jubileumi, 10. évadát az alábbi szavakkal:

„Az X-Faktor továbbra is a legmagasabb csillag a tévézés egén, úgyhogy logikus lépés, hogy lesz belőle 10. évad is.”

Csakhogy arra Kolosi sem számíthatott, hogy az idei évben megérkezik a koronavírus, és az keresztbe tesz a nagyobb rendezvényeknek, és végül nem tudják felvenni a showt az őszi kezdésig. Pedig a show legutóbbi évada rendkívül magas nézettséggel futott.

Az X Faktor győztese, Ruszó Tibi 2019. december 14-én, a fináléban
Az X Faktor győztese, Ruszó Tibi 2019. december 14-én, a fináléban

Jöhet az Álarcos énekes 2. évada

Az RTL Magyarország ugyan sem akkor, sem azóta nem erősítette meg, hogy eldőlt a kérdés az X-Faktor kapcsán, de a műsor munkálatai a SorozatWiki szerint azóta sem kezdődtek meg, ez pedig lehetetlenné teszi, hogy a show a hamarosan kezdődő tévés csúcsszezonban képernyőn legyen egy új évaddal. Az oldal már azt is tudni véli, hogy a zenés show helyére az Álarcos énekes (eredeti nevén The Masked Singer, azaz Maszkos énekes) című maszkos show folytatása kerül az RTL Klub képernyőjére az X-Faktor helyett az ősszel. Ez az a műsor, ami először februárban volt képernyőn, majd nem sokkal később a TV2 is elindított egy nagyon hasonló álarcos műsort Nicsak ki vagyok – A rejtélyek színpada címmel.

A Robot, Istenes Bence műsorvezető és a Nyuszi az Álarcos énekes vasárnapi adásában
A Robot, Istenes Bence műsorvezető és a Nyuszi az Álarcos énekes vasárnapi adásában. Fotó: RTL sajtószoba

Az Álarcos énekes 2. évadának képernyőre tűzése logikusnak tűnik, hiszen az első évad nagyon magas nézettséggel futott és a fináléval több éves rekordot döntött meg az RTL Klub, vagyis az elmúlt évek egyik legsikeresebb műsora lett, így a koronavírus által felülírt őszi kínálatban segíthet újra magasba emelni az RTL Klub nézettségét.

Az RTL nem cáfolta, de nem is erősítette meg

Az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságán egyelőre azt válaszolták, hogy később adnak felvilágosítást az őszi műsoraikról, addig pedig az augusztus 3-tól induló Konyhafőnök új évadát és annak casting epizódjait, illetve  A mi kis falunk előző évadainak epizódjait, a Gyilkos lelkek, a Magnum, a Négy esküvő és egy temetés, a Doktor Murphy sorozatokat, továbbá a kábelcsatornáik kínálatát, például az RTL Gold csatornán induló Paula és Paulina új változatát ajánlották a sorozatokkal foglalkozó oldal figyelmébe.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Az RTL Klub Álarcos énekesének Kutyája és a Robot az 1. évadban. Fotó: RTL sajtószoba/Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások