fbpx
Harsányi Gábor bejelenti az RTL Spike megszűnését és a Teennick érkezését a Big Picture konferencián 2020. október 20-án. Fotó: Media1/ képernyőkép

Megszűnik az RTL Spike tévécsatorna, helyette a ViacomCBS tinicsatornát hoz a magyar tévés piacra

Az RTL Spike-ot működtető ViacomCBS TeenNick néven indít tévécsatornát a kis nézettségű RTL Spike megszűnését követően. További fontos bejelentéseket is tett a médiavállalat regionális vezetője a Big Picture konferencián.

Az RTL Spike csatorna megszűnését Harsányi Gábor, a ViacomCBS Networks International közép-kelet-európai alelnök-vezérigazgatója jelentette be a keddi Big Picture tévés konferencián.

Az RTL Spike mellett az MTV-t, a Nickelodeont, a Paramount Channelt is működtető médiavállalat az RTL Spike helyett TeenNick néven indít új tévécsatornát. Ez, ahogy nevében is utal rá, kifejezetten tiniknek szól és elsősorban vígjátékokat fog sugározni.

A Spike-ot az RTL Magyarországgal együttműködve indították el 2016 decemberében, de a csatorna nem az RTL Magyarországé volt, bár az RTL segítette a reklámidejének értékesítését, illetve hozzájárult az RTL név felhasználásához.

A csatorna megszűnéséhez az vezetett, hogy annak nézettsége kedvezőtlenül alakult az elmúlt időszakban – ismerte el Harsányi Gábor az interneten zajló tévés konferencián.

Az eddig az RTL Spike-on sugárzott népszerűbb műsorokat, mint amilyen például a Cobra is, áthelyezik a Paramount Channelre, amely egyébként felveszi a Paramount Network nevet.

A konferencián az nem hangzott, hogy a változásokra mikor kerül sor pontosan. Elhangzott viszont, hogy a Paramount+ néven indított videótáruk népszerűsége szépen emelkedik, duplájára nőtt rajta a tartalomfogyasztás, és az hamarosan a MindigTV (Antenna Hungária) rendszerén is elérhető lesz.

A Big Picture konferencián tovább bejelentések is elhangzanak, ezekről folyamatosan teszünk közzé híreket.

borító: Harsányi Gábor bejelenti az RTL Spike megszűnését és a TeenNick érkezését a Big Picture konferencián 2020. október 20-án. Fotó: Media1/ képernyőkép
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások