fbpx
Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója

Nem vette fel az osztalékot Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport tulajdonosa a Media1-nek határozottan cáfolta a sajtóban az osztalékával kapcsolatban korábban megjelent állítást, illetve a Media1-nek ma tájékoztatást adott arról, hogy mikorra állítják helyre a fizetéseket a vállalatánál, illetve mikortól térnek vissza a teljes munkaidőre a járvány után.

Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport és a cégbe tavaly beolvadó Central Digitális Média Kft. tulajdonosa  a Media1-nek adott mai, csütörtöki nyilatkozatában cáfolta a vállalatnál történt állítólagos osztalékkifizetésről a sajtóban az elmúlt napokban a Magyar Nemzetben és több más médiumban megjelenteket. Varga Zoltán írásban is megerősítette: nem igaz, hogy a Central Médiacsoport Zrt. tulajdonosai jelentős osztalékot vettek ki a cégből, ugyanis a valóságban a Central Médiacsoport Zrt. tulajdonosai a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekkel összhangban a 2019. évi eredménytartalékból osztalék kifizetéséről ugyan valóban határozatot hoztak a pénzügyi év zárásakor, de az összeget a tulajdonosok ezt követően nem vették fel.

Varga Zoltán hozzátette: az osztalékkifizetésre vonatkozó határozatot a kialakult járványhelyzetre és bizonytalan gazdasági körülmények miatt nem hajtották végre, a társaság likviditásának megőrzése érdekében.

Az üzletember tájékoztatása szerint nem történt pénzmozgás a Central Investment Kft. (a Central Médiacsoport tulajdonosának) irányába, a tulajdonosok részére sem történt osztalékkifizetés.

Varga Zoltán elmondta:

„A 2019-es év eredményes és sikeres működésétől függetlenül a Central Médiacsoport tulajdonosai számára a 2020-ban kialakult pandémiás helyzetben is elsődleges a hosszútávon fenntartható, stabilan tervezhető működés. Más piaci szereplőkhöz hasonlóan a Central Médiacsoportnak is újra kellett szerveznie működését, annak érdekében, hogy alkalmazkodni tudjon az új piaci környezethez. Köszönhetően az időben meghozott átmeneti intézkedéseknek a Central 2020-ban stabilizálta a működését, de a gazdaságilag nehéz és kockázatos időszaknak még nincs vége, felelősségteljesen nem jósolható meg, mikor tér vissza a piac egy kiszámítható működéshez.”

Central Médiacsoport
Central Médiacsoport

Szeptemberre visszaállnak a Central Médiacsoportnál a teljes munkaidőre, a béreket is helyreállítják

A 24.hu, a Nők Lapja, a Story magazin, a Best, az NLC és több más nyomtatott és internetes médium tulajdonosa hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkatársak biztonságban érezzék magukat, és továbbra is a kiadótól megszokott minőségben szolgálhassák ki az olvasókat és hirdetőket.

A menedzsment döntött a jövedelmek visszaállításáról, valamint arról is, hogy ezzel egyidőben 2020. szeptember 1-jétől a kiadó visszaáll a teljes munkaidőre.

Varga Zoltán felidézte: a 2020 márciusában bevezetett átmeneti költségcsökkentés érintette a kiadványok gyártási és marketingköltségeit, valamint a magazin üzletágban megjelenéseket is racionalizált a médiavállalat.

A vezérigazgató-tulajdonos a Media1-nek leszögezte: „a Central Médiacsoport egységes érdeke, hogy felkészülten, felelősségteljesen készüljön az ősz-téli időszakra, és a következő évre is.”

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások