fbpx
bíróság, igazságszolgáltatás, fotó: Jason Morrison, freeimages.com

Az Origo újabb pereket bukott

Ezúttal egy ellenzéki polgármester és egy országgyűlési képviselő nyert pert a kesmás oldal ellen, melyet helyreigazításra köteleztek.

Újabb pereket vesztett hazugság terjesztése miatt az Origo – közölte a Demokratikus Koalíció csütörtökön.

A DK a Media1-hez is eljuttatott közleménye szerint két politikusa, László Imre, Újbuda polgármestere és Oláh Lajos országgyűlési képviselő fordult eredményesen bírósághoz.

A bíróság előbbi esetben azt állapította meg, hogy hamisan állította a Fidesz-közeli internetes médium a tavalyi önkormányzati választások idején, hogy Újbuda polgármestere zaklatott egy nőt.

Az írás Bordács Bálint neve alatt jelent meg, aki pár éve a Fidelitastól, a Fidesz ifjúsági szervezetétől igazolt az Origóhoz.

Az Origo zaklatásról szóló cikke épp az önkormányzati választások előtt jelent meg
Az Origo zaklatásról szóló cikke épp az önkormányzati választások előtt jelent meg

Oláh Lajost a Szeviép-üggyel próbálták meg összefüggésbe hozni az Origón 2018-ban. Ez a cikk szerző nélkül olvasható a KESMA oldalán.

Mindkét esetben helyreigazításra kötelezték az oldalt.

A Demokratikus Koalíció az ítélet kapcsán közölte: ideje volna, hogy az Origo megtanulja, hogy a hazugságokkal könnyű megbukni. A párt mindenesetre nem fogja ezután sem annyiban hagyni az „ócska lejáratási kísérleteket”. A DK közleményében „talpnyaló fideszes pártfirkásznak” nevezik az Origo munkatárasait, akiket a DK szerint egy kormányváltás magával ránthat, amiből megtanulhatják, hogy hosszútávon nem éri meg ez Orbán-kormány szolgálata.

Az Origo legutóbb tegnap bukott pert. Akkor a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nyert pert ellene, mivel az Origo megfélemlítő szándékkal listázta a TASZ ügyfeleit, akik egy tüntetés előkészítésében vettek részt. Róluk védett adatokat is publikált az Origo. Az Origót abban az ügyben sérelemdíj megfizetésére is kötelezték.

Bírósági adatok szerint tavaly az Origo vesztette a legtöbb sajtópert Magyarországon.

További hírek olvashatók a Media1-en.

Borító: sxc
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások