fbpx
A Pesti Hírlap rikkancsa

Rikkancsok nélkül terjesztenék a Pesti Hírlapot a koronavírus-világjárvány miatt

A Media1 hivatalosan is megerősített értesülése szerint az eddig Budapest utcáin rikkancsokkal terjesztett újság vezetősége a koronavírus-világjárvány miatt levélben fordult a Fővárosi Önkormányzathoz a lap terjesztési módjának azonnali, de csak átmenetinek szánt megváltoztatása érdekében.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Levelet írt az idén január 30. óta rendszeresen megjelenő, a főváros forgalmasabb közterület csomópontjain, aluljárókban, valamint különböző kávézókban, könyvtárakban, üzlethelyiségekben is terjesztett Pesti Hírlap című napilapot kiadó Global Post Hun Kft. ügyvezetője a Fővárosi Önkormányzatnak, melyben arra kéri az önkormányzatot, hogy a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre tekintettel,

a hatályos közterület-használati engedélyüket úgy módosítsa azonnali hatállyal a városvezetés, hogy leválthassák a rikkancsokat, és a rikkancsok által eddig elfoglalt területen inkább újságtároló rekeszekben legyenek elérhetők az újságok.

A Pesti Hírlap átmenetileg, a vírus miatti óvintézkedésként változtatna

A Pesti Hírlap kiadójának levelében az áll, a lap terjesztési módjának átmeneti megváltoztatását azért kérik, mivel a megbízott terjesztőket szeretnék megóvni attól, hogy esetleg vírushordozó személyek kerüljenek a közelükbe. A tárolórekeszes terjesztéssel a lapot mindenki maga vehetné el a helyéről.

A Pesti Hírlapot kiadó kft. ügyvezetője megígérte, hogy ha véget ér a járvány, a vállalat a tárolórekeszeket saját költségén elszállíttatja, és visszatér az eddig alkalmazott rikkancsos megoldásra.

A Media1 információját Milkovics Pál, a médiavállalat tulajdonosa is megerősítette pénteken.

Telefonos megkeresésünkre a kiadó tulajdonosa azt mondta, felelősséggel viseltetnek terjesztőik és olvasóik egészsége iránt, ezért nagyon bíznak benne, hogy a városházáról hamar választ kaphatnak. Milkovics Pál hozzátette, az elrendelt országos veszélyhelyzetben különösen is fontos az állampolgárok hiteles, nem szenzációhajhász forrásból történő tájékoztatása, ezért reményei szerint a Fővárosi Önkormányzatnál kellően rugalmasan viszonyulnak majd a kérdéshez.

A Pesti Hírlapot a mai napon még rikkancsokkal terjesztik Budapesten, de a kiadóvállalat már most megkezdte a felkészülést, a tárolórekeszek beszerzését annak érdekében, hogy ha az önkormányzat gyorsan és pozitívan reagál a kérelemre, akkor pillanatokon belül át tudjanak állni az új terjesztési módra, akár már a jövő héttől.

Koronavírus és a média

Médiavállalatok működésére is hatással van a koronavírus-járvány.  Néhány nappal ezelőtt a németországi Prosieben.Sat1 televíziós médiavállalatnál 200 munkavállalónak, köztük a vezérigazgatónak kellett hazamennie az egyik dolgozó vírusfertőzése miatt, ezt követően mindenki házi karanténba vonult. 30 év után az országos veszélyhelyzet miatt, az elmaradó kulturális programok miatt kénytelen volt felfüggeszteni működését a Pesti EST című ingyenes kulturális programajánló hetilap és az est.hu honlap, korlátozó intézkedéseket vezetett be az ATV és a Spirit FM, műsorok is elmaradnak, biztonsági óvintézkedéseket léptetett érvénybe az RTL Magyarország és a TV2 is. Több médiavállalatnál és ügynökségnél távmunkára állnak át, hogy átlendüljenek a jelenlegi helyzeten.

Idén elmaradt a szokásos sajtónapi ünnepség is, a díjazottaknak ünnepség nélkül juttatták el a díjaikat. A UPC Magyarországtól koronavírusos beteget vittek el tegnap, ami miatt kiürítették a vállalat fővárosi Haller Gardensben található irodáját. A Televíziós Újságírók Díja nagyszabású gálaestjét is el kellett halasztani Budapesten.

Az új fővárosi napilap, a Pesti Hírlap egyébként szerdán kétszer is megjelent napon belül, a kormány által elrendelt országos vészhelyzeti intézkedés miatt. Az interneten is terjesztik tartalmaikat, hogy azokhoz is eljussanak a tartalmaik, akik nem lépnek ki jelenleg az utcára.

A Pesti Hírlap rendkívüli kiadásának címlapja
A Pesti Hírlap rendkívüli kiadásának címlapja

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A Pesti Hírlap rikkancsa 2020. január 30-án, a lap rendszeressé válásakor. Fotó: Bielik István / Pesti Hírlap
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!