fbpx
Az RTL Magyarország székházának egyik felirata

Az RTL Magyarország is óvintézkedéseket tett a koronavírus miatt – készülnek a Survivor forgatására

Az RTL Magyarországnál is életbe léptetett óvintézkedések ellenére a cégnél úgy készülnek, hogy nem marad el a Survivor című reality, hozzáteszik azonban, hogy folyamatosan figyelik az események alakulását és ennek alapján hozzák meg a végső döntést.

Mint arról a Media1 elsőként beszámolt, megszigorította működési rendjét az ATV és a Spirit FM, a koronavírus-világjárvány miatt egyes műsoraik is elmaradnak, illetve a műsorok közül a #Bochkor című műsort közönség nélkül veszik fel, erről Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott is portálunknak.

Megelőző intézkedésként a hírszobába való bejutást korlátozták, és a külföldről érkező munkatársaikat csak két hét elteltét követően engedik be a tévé és a rádió épületébe. A cél az,  hogy munkatársaik és vendégeik egészségét megvédjék, valamint az ATV Híradó a járvány alatt is rendszeresen jelentkezhessen híradással.

Kíváncsiak voltunk, mások is készülnek-e hasonló lépésekre a koronavírus miatt, a Media1 ezért megkereste a TV2 Média Csoportot és az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát is kérdésekkel, érdeklődtünk arról is, lesz-e Survivor az RTL Klubon, ahogyan azt még az év elején bejelentették, illetve a TV2-től azt is megkérdeztük, le tudja-e forgatni az Ázsia Expressz című utazós reality már beharangozott következő évadát.

Az RTL Klub Survivor 2018-as adása
Az RTL Klub Survivor 2018-as adása, még Istenes Bence műsorvezetésével. Fotó: RTL sajtószoba / archív

Íme az RTL válasza

Hírünk megjelenéséig az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától kaptunk választ. (Frissítés: időközben a TV2-től is érkezett válasz, amiről külön hírben számolunk be.)

Az RTL a Media1-hez eljuttatott válaszát betűhűen idézzük:

„Az RTL Magyarország számára alapvető fontosságú a munkavállalói egészségének védelme, a műsor- és hírszolgáltatás folyamatos biztosítása, így már a kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezetett be a használatában lévő ingatlanokban. Ez jelenti a dolgozók folyamatos tájékoztatását, a figyelemfelhívást, amely kiterjed a fertőzés megelőzés lehetőségeinek és a betegség kezdeti tüneteinek megismertetésére is. Hangsúlyt helyez a higiéniai szabályok betartására; a nagy forgalmú, közös terekben kialakított kézfertőtlenítő állomások, fertőtlenítő hatású tisztítószerek mosdókban való elhelyezésével. A szervezet felkészült, a külföldi szakmai utak elhalasztásra kerültek, a munkavállalók számára orvosi vizsgálat biztosított.

A 100 fő alatti hazai forgatások, felvételek munkálatai üzemszerűen haladnak az egészségügyi helyzet szigorú figyelembevétele és folytonos felülvizsgálata mellett. A külső gyártásokban készülő produkciók munkálatainak üteméről az RTL Magyarországgal egyeztetve a gyártócégek vezetői döntenek szintén az aktuális egészségügyi helyzet figyelembevételével.

A Survivor esetében az előkészítés a tervek szerint, a külföldi stábokkal egyeztetve halad. Folyamatosan figyeljük az események alakulását. A műsorral kapcsolatban az aktuális egészségügyi helyzet tükrében fogunk a megfelelő időben döntést hozni.”

Frissítés

A TV2 időközben megérkezett válasza ITT érhető el.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Az RTL Klub székházában. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */