Sajtónap, díjazottak. Fotó: Pólya Dávid, muosz.hu. A fotót a MÚOSZ engedélyével tesszük közzé.

Elmarad idén a sajtónapi ünnepség

A koronavírus miatti megelőző intézkedésként hamarosan határozatlan időre bezárja rendezvénytermét a Magyar Újságírók Országos Szövetsége.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Körlevelet küldött tagságának kedden a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) arról, hogy bár a MÚOSZ működése a járvány idején is folyamatos, irodái nyitva tartanak, az ügyfélszolgálat is rendes nyitva tartás szerint működik, de az elővigyázatosság jegyében, a koronavírus-fertőzés kockázatának fokozottabban kitett korosztályokra tekintettel, mindenkinek azt javasolják, hogy ügyeiket lehetőség szerint az interneten intézzék, beleértve a tagdíjfizetést is.

A MÚOSZ jelezte, hogy a székházának működi rendjét járványmegelőzési ajánlásoknak megfelelően frissítette.

Hargitai Miklós, az újságíró-szövetség elnöke arról is tájékoztatta az újságíró-szövetség tagságát, hogy a március 12-re meghirdetett sajtónapi ünnepség elmarad, emellett március 16-tól határozatlan időre felfüggesztik minden rendezvényüket, és a rendezvényterem ellenkező döntésig nem vehető igénybe.

„Az esetleges kényelmetlenségekért elnézést kérünk, köszönjük a türelmet és a megértést. Őszintén bízunk benne, hogy szervezetünk élete mielőbb visszatér a megszokott kerékvágásba, amiről a tagságot természetesen haladéktalanul tájékoztatni fogjuk”– zárul Hargitai Miklós levele.

A koronavírus a médiavállalatokat sem kíméli. Ma a Portfolio.hu is bejelentette, hogy elhalasztja márciusi és áprilisi rendezvényeit. Mint tegnap beszámoltunk róla, múlt héten 200 munkavállalónak, köztük az elnök-vezérigazgatónak kellett hazamennie a ProSieben.Sat1 médiakonszern németországi székházából, a cégnél távmunkára álltak át egy időre.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: a tavalyi Sajtónap díjátadója. Fotó: Pólya Dávid / MÚOSZ

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

Országház, Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!