ProSiebenSat.1 szerkesztősége Unterföhringben

A koronavírus a médiának is keresztbe tesz

Az egyik legnagyobb német tévétársaság, a ProSieben.Sat1 számára is kellemetlenségeket okozott az Európát is elérő vírus. Törölni kellett például a vezérigazgató programjait és több mint 200 embert küldtek haza.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Max Conze, a ProSiebenSat.1 német médiavállalat elnök-vezérigazgatója és Rainer Beaujean, a cég pénzügyi igazgatója is önkéntes karanténba vonult, miután kiderült, hogy a tévétársaság egyik munkatársa koronavírus-fertőzött lett. A fertőzés miatt haza kellett küldeni 200 dolgozót a múlt héten – számolt be a Frankfurter Allgemeine.

Max Conze a karantén miatt kénytelen volt lemondani a ProSiebenSat.1 múlt héten esedékes sajtókonferenciáján való személyes részvételét is, ahol a vezérigazgató ismertette volna a vállalat éves pénzügyi beszámolóját. A ProSiebenSat.1 a koronavírus miatt végül interneten keresztül, streaming segítségével tájékoztatta az érdeklődőket a pénzügyi eredményekről.

A FAZ szerint egy düsseldorfi szerkesztőségi dolgozó fertőződött meg. Az összes munkatársat, aki kapcsolatba került vele, hazaküldték a múlt héten. A munkavállalók önkéntes karantént vállaltak. Aki csak tehette, otthonról, interneten keresztül végezte a munkáját, de ez nem lehetett egyszerű egy olyan médiavállalatnál, amelynek portfóliójába főleg tévécsatornák tartoznak.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: A ProSiebenSat.1 szerkesztősége Unterföhringben. Forrás: ProSiebenSat.1 sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!