fbpx
ProSiebenSat.1 szerkesztősége Unterföhringben

A koronavírus a médiának is keresztbe tesz

Az egyik legnagyobb német tévétársaság, a ProSieben.Sat1 számára is kellemetlenségeket okozott az Európát is elérő vírus. Törölni kellett például a vezérigazgató programjait és több mint 200 embert küldtek haza.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Max Conze, a ProSiebenSat.1 német médiavállalat elnök-vezérigazgatója és Rainer Beaujean, a cég pénzügyi igazgatója is önkéntes karanténba vonult, miután kiderült, hogy a tévétársaság egyik munkatársa koronavírus-fertőzött lett. A fertőzés miatt haza kellett küldeni 200 dolgozót a múlt héten – számolt be a Frankfurter Allgemeine.

Max Conze a karantén miatt kénytelen volt lemondani a ProSiebenSat.1 múlt héten esedékes sajtókonferenciáján való személyes részvételét is, ahol a vezérigazgató ismertette volna a vállalat éves pénzügyi beszámolóját. A ProSiebenSat.1 a koronavírus miatt végül interneten keresztül, streaming segítségével tájékoztatta az érdeklődőket a pénzügyi eredményekről.

A FAZ szerint egy düsseldorfi szerkesztőségi dolgozó fertőződött meg. Az összes munkatársat, aki kapcsolatba került vele, hazaküldték a múlt héten. A munkavállalók önkéntes karantént vállaltak. Aki csak tehette, otthonról, interneten keresztül végezte a munkáját, de ez nem lehetett egyszerű egy olyan médiavállalatnál, amelynek portfóliójába főleg tévécsatornák tartoznak.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: A ProSiebenSat.1 szerkesztősége Unterföhringben. Forrás: ProSiebenSat.1 sajtószoba
Szóljon hozzá!