fbpx
Magyar Sajtódíj

Átadták a Magyar Sajtódíjat és az Aranytoll életműdíjakat

A koronavírus miatt a Magyar Sajtódíjat és az Aranytoll életműdíjakat, továbbá a Földes Anna Interjúdíjat és a Gazdasági Sajtódíjat ezúttal ünnepség nélkül juttatták el a díjazottaknak.

Március 15-én tartják minden évben a magyar sajtó napját. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az ünnephez közeledve idén is kiosztotta szakmai díjait, köztük a tavalyi év legkiemelkedőbb újságírói teljesítményeit elismerő Magyar Sajtódíjat, illetve az Aranytoll életműdíjakat.

Magyar Sajtódíjat kapott N. Kósa Judit, a Népszava publicisztikai rovatának vezetője,  Magyari Péter, a 444.hu munkatársa, és Tódor János újságíró, a tavaly megjelent „Menekültek, csicskák, közmunkások” című riportkötet szerzője.

N. Kósa Judit (jobbra) Horváth Gábor társaságában
N. Kósa Judit (jobbra) Horváth Gábor társaságában

A Magyar Sajtódíjat tavaly alapította a MÚOSZ, miután a korábban a legmagasabb presztízsű újságíródíjnál, a Táncsics díjnál a kormány ismétlődően nem vette figyelembe a szakmai szervezetek javaslatait.

Az Aranytoll-díjban idén Barát József és Bokor Pál külpolitikai újságíró, Báron György filmkritikus, Kő András sportújságíró, Horváth Gábor, a Népszava külpolitikai rovatvezetője, és – a határon túli magyar újságírók közül – Léphaft Pál karikaturista részesült.

A Földes Anna-interjúdíjat Tóth Richárd, a HVG munkatársa kapta a Stumpf Istvánnal készült, „Orbán Viktor is megöregedett, fogytán az energiája” című beszélgetésért.

A Gazdasági Sajtódíjat Fabók Bálintnak, a G7 gazdasági portál újságírójának, a Virág F. Éva Díjat a szintén határon túli Parászka Borókának ítélte a MÚOSZ gazdasági illetve kulturális szakosztálya.

További médiahírek olvashatók a Media1 hírportálon.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások