fbpx
Pest Hírlap rendkívüli kiadása

Az országos veszélyhelyzet miatt rendkívüli kiadással jelentkezik a Pesti Hírlap

Napon belül így már másodjára kerül utcára a napilap.

Ahogyan az a híradásokból már kiderült, országos veszélyhelyzetet hirdetett a kormány a koronavírus-járvány miatt, így átmenetileg rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon. Ez több korlátozással is jár, rendezvények és sportesemények maradnak el, beutazási tilalmat rendelnek el,  egyetemek zárnak be és legfeljebb távoktatással tarthatnak előadást. (A vonatkozó kormányrendelet IDE kattintva érhető el, hírünk végén pedig az MTI tudósítása az ezt bejelentő Gulyás Gergely miniszter szavaival.)

A Media1 megtudta, hogy a kormány által elrendelt veszélyhelyzettel összefüggésben rendkívüli kiadással jelentkezik ma az idén év eleje óta már rendszeresen megjelenő Pesti Hírlap című új ingyenes napilap. Információnkat a rendkívüli szám megjelenéséről Milkovics Pál, a lap tulajdonosa is megerősítette.

Milkovics azt mondta, hogy hamarosan nyomdába küldik az újságot, hogy az olvasóikat előreláthatólag fél 5 után tájékoztathassák a rendkívüli intézkedésekről és egyéb tudnivalókról.

A Pesti Hírlap ma már egyszer utcára került, ez tehát napon belül a második megjelenés lesz.

A Pesti Hírlap rendkívüli kiadásának címlapja
A Pesti Hírlap rendkívüli kiadásának címlapja

Veszélyhelyzet, rendkívüli jogrend, tudnivalók

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdet a kormány az ország teljes területére – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

Gulyás Gergely elmondta: a kormány a belügyminiszter és az operatív törzs javaslatára arról döntött, hogy beutazási tilalmat rendelnek el az Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból érkező polgárok számára. Kivételt az ezen országokból érkező magyar állampolgárok jelentenek, esetükben azonnali hatósági karantént rendelnek el – ismertette. Hatósági határozat írja elő, hogy a lakóhelyét az illető két hétig nem hagyhatja el.

A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon ehhez határellenőrzést kell bevezetni, ez meg fog történni a lehető leghamarabb. Vonatokat, buszokat, repülőket ezen országokból leállítják, csak a magyar állampolgároknak biztosított a bejutás – tette hozzá Gulyás Gergely.  Kérdésre válaszolva elmondta, ez legkésőbb éjfélig megtörténik. Közölte továbbá: megtiltják a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelőős operatív törzs sajtótájékoztatóján
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelőős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezen rendezvények esetében a rendezők és szervezők felelőssége, hogy ne tartsák meg azokat. Kitért arra is, hogy a lejáró okiratokat a veszélyhelyzet fennálltáig nem kell megújítani. A döntések visszavonásig érvényesek – rögzítette a miniszter, aki jelezte: a következő napokban és órákban kormányrendeletek jelennek meg, amelyek egyértelműen tisztázzák a részleteket. (MTI)

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon!

Borító: A Pesti Hírlap borítójának egy részlete
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */