fbpx
Best FM

Best FM: Andy Vajna volt ügyvédei és a Fidesz jogásza újabb városba vitték el a rádiót

A Fidesz egyik ügyvédjének és Andy Vajna volt két médiajogászának közreműködésének köszönhetően a Médiatanács által biztosított póthatáridőre végül mégis megvalósult a Best FM indulása Zalaegerszegen, ahol egyébként egyetlen kormánykritikus rádió sem fogható.

Andy Vajna, az idén elhunyt filmügyi kormánybiztos és médiavállalkozó két emberének, a Rádió 1 jogászaiként is ismert Litter Zsuzsanna és Biró Balázs médiajogászoknak a nevén lévő, a két jogász monogramját visszatükröző LB Rádió Kft.-nek (a Rádió 1 partnerének) ítélte idén januárban a Zalaegerszeg FM 88,9 MHz-es rádiós frekvenciát az NMHH Médiatanács.

Vajna mindössze néhány nappal a határozathozatal után bekövetkező halála után azonban a két médiajogász kft.-je képtelen volt elindítani a rádiót a hatósági szerződésében és a médiatörvényben lefektetett határidőre.

Haladékot kellett kérniük az indulásra

Szerencséjükre a Médiatanács egy idén június elején tartott ülése alkalmával póthatáridőt biztosított az LB Rádió Kft. számára, így bár egy ideig kihasználatlan maradt a frekvencia, azt a Médiatanács nem pályáztatta meg ismételten, és lehetőséget adott rá, hogy a frekvenciát az év elején megszerző vállalkozás augusztus 19-ig mégis elindítsa az adást.

rádióhallgató
fotó: Unsplash

A Best FM hamarosan indul Győrben, majd Budapesten is

A Media1 még áprilisban részletesen is írt arról, hogy  várhatóan több nagyvárosban, köztük a zalaegerszegi frekvencián is a Best FM fog megjelenni.

Azóta ez Egerben az FM7 helyén, továbbá Nyíregyházán, Székesfehérváron és Debrecenben meg is valósult, sőt a Rádió 1-el való frekvenciacserének köszönhetően Győrben is pár napon megszólal a Best FM. Legkésőbb szeptember 17-ig pedig várhatóan Budapesten is megkezdődi a sugárzást a Best FM a fővárosi FM 99,5 MHz-en, az idén év elején elnémított Magyar FM helyén.

Fideszes ügyvéd is segített

Beszámoltunk arról is, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) közhiteles nyilvántartása szerint a Best FM védjegy jelenlegi tulajdonosa a Tranzisztor Kft. A védjegy korábbi átírása ügyében a Fidesz ügyvédjeként is ismert Szabó Iván járt el a Tranzisztor Kft. nevében. Tehát a Best FM elindulásához a Fidesz ügyvédjének közreműködése is kellett.

Írtunk korábban arról is, hogy a Rádió 1 programigazgatója, Bertók László (McFly) is részt vett a Best FM munkatársainak toborzásában még az év elején.

Felkapcsolták az egerszegi adót, elindult a sugárzás a Zalában

A legfrissebb fejlemény, hogy a hosszú hétvégén, augusztus 19-én, a póthatáridő szerinti utolsó napon végül felkapcsolták a 88,9 MHz-en Zalaegerszegen a Best FM adóját. Azóta pedig a Best FM zalai adásának egyik munkatársa, Németh B. Diána kiposztolta a Facebookra, hogy ténylegesen is elindult az adás, bár erről még nem volt alkalmunk ténylegesen megbizonyosodni. A rádiós műsorvezető ezt írta a közösségi oldalon nyilvánosan:

„Sziasztok! Már Zalaegerszegen is elindult a Best FM! A 88.9-en az 1900-2000-es évek zenéit játszuk! 😁🙌🎶
Velem minden nap délután 2 órától találkozhattok!”

Németh Diána egyébként korábban az Egerszeg Rádiónál és a Rock FM-nél vezetett műsort. (Vélhetően a Facebook-bejegyzésében nem az 1900-as évekre gondolt, hanem az 1990-esre.)

Eddig sem voltak kormánykritikus rádiók Zalaegerszegen

Zalaegerszegen az alábbi rádiók érhetők el az fmscan.org adatai szerint az FM sávon. Ebből is látszik, hogy a városban nincsenek kormánykritikus rádiók, de ez manapság már egyáltalán nem számít unikálisnak Magyarországon, sőt manapság már azok a városok számítanak különlegesnek, ahol még van ilyen.

A Zalaegerszegen foghatók rádiók listája
A Zalaegerszegen foghatók rádiók listája
forrás: Fmscan.org

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában. A hétvégén számoltunk be arról is, hogy az NMHH Médiatanács, bár eddig csak évente hosszabbította meg a Kelet-Magyarországon fogható Zemplén TV földfelszíni médiaszolgáltatási jogosultságát, most erre 2032-ig nem is lesz szükség.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások