Best FM, 101.8 MHz, rádió

Elstartolt a Best FM, a legújabb kormányközeli rádió

Már szól az adás Székesfehérváron.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Megkezdte adását Székesfehérváron az FM 101,8 MHz-en a Best FM – értesült a Media1. A rádióban jelenleg már zene és műsorvezetés is hallható. Ennek egyébként eredetileg már 120 nappal ezelőtt meg kellett volna valósulnia, de a frekvenciát megszerző VLNC FM Kft. nem tudta a hatósági szerződésben tett vállalását tartani, ezért halasztást kért a Médiatanácstól, mely engedélyezte számára, hogy csak a határidőhöz képest későbbi új időpontban, legkésőbb április 28-ig indítsa el a rádiót.

A Best FM reklámidejét egyébként várhatóan az a MediaTime Kft. fogja értékesíteni, mely cég a Rádió 1 és a fideszes médiaholding (KESMA / Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó kereskedelmi rádió, az országos Retro Rádió reklámjait is értékesíti, és amelynek ügyvezetője az a Bakai Mátyás, aki a Rádió 1-nek is újra ügyvezetője lett Andy Vajna halála után. A kft. az egykoron Andy Vajna cég, a delaware-i adóparadicsomba regisztrált Cinergi érdekeltségébe tartozó AV Investments Kft. céghálójába tartozik az Opten céginformációs rendszer szerint.

A Media1 információi szerint rádió új munkatársainak kiválasztásában a januárban elhunyt Andy Vajna Rádió 1 hálózatának műsorait gyártó Bertók László, a szakmában csak McFly-ként emlegetett programigazgató is komoly szerepet vállal. (McFly cége egyébként az a Radio Factory Kft., mely a Rádió 1 és a Retro műsorait is gyártja.)

Eredetileg Rádió 1-et terveztek a frekvenciára

A Best FM székesfehérvári frekvenciájának birtokosa, a VLNC FM Kft. eredetileg 101,8 Rádió 1 néven kezdte volna meg a sugárzást Székesfehérváron, de végül a kormányközeli Rádió 1-es köröknek nem volt szüksége újabb Rádió 1-es frekvenciára, mivel időközben a Rádió 1 már maga alá tudta gyűrni a Radetzky-családhoz tartozó Fehérvár Rádiót, amiből addigra már Rádió 1 lett. Hogy ne két Rádió 1 legyen a térségben, a VLNC FM névváltoztatást kért a Médiatanácstól, mely engedélyezte, hogy inkább Best FM legyen a neve.

A Best FM várhatóan más városokban is sugározni fog, erre utalnak a Media1 által korábban felfedezett doménregisztrációk is.

A kormányközeli Best FM hátteréről ajánljuk korábbi írásainkat is.

Most pedig egy részlet arról, hogyan indultak el.

Kiemelt kép:  Best FM-re hangolt rádió. Fotó: Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a UPC előtt

Megvan az EU engedélye: A Vodafone pár napon belül a UPC tulajdonosa lehet

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet napokon belül megvalósulhat a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország közös működésével.

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!