Best FM, 101.8 MHz, rádió

Elstartolt a Best FM, a legújabb kormányközeli rádió

Már szól az adás Székesfehérváron.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megkezdte adását Székesfehérváron az FM 101,8 MHz-en a Best FM – értesült a Media1. A rádióban jelenleg már zene és műsorvezetés is hallható. Ennek egyébként eredetileg már 120 nappal ezelőtt meg kellett volna valósulnia, de a frekvenciát megszerző VLNC FM Kft. nem tudta a hatósági szerződésben tett vállalását tartani, ezért halasztást kért a Médiatanácstól, mely engedélyezte számára, hogy csak a határidőhöz képest későbbi új időpontban, legkésőbb április 28-ig indítsa el a rádiót.

A Best FM reklámidejét egyébként várhatóan az a MediaTime Kft. fogja értékesíteni, mely cég a Rádió 1 és a fideszes médiaholding (KESMA / Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) alá tartozó kereskedelmi rádió, az országos Retro Rádió reklámjait is értékesíti, és amelynek ügyvezetője az a Bakai Mátyás, aki a Rádió 1-nek is újra ügyvezetője lett Andy Vajna halála után. A kft. az egykoron Andy Vajna cég, a delaware-i adóparadicsomba regisztrált Cinergi érdekeltségébe tartozó AV Investments Kft. céghálójába tartozik az Opten céginformációs rendszer szerint.

A Media1 információi szerint rádió új munkatársainak kiválasztásában a januárban elhunyt Andy Vajna Rádió 1 hálózatának műsorait gyártó Bertók László, a szakmában csak McFly-ként emlegetett programigazgató is komoly szerepet vállal. (McFly cége egyébként az a Radio Factory Kft., mely a Rádió 1 és a Retro műsorait is gyártja.)

Eredetileg Rádió 1-et terveztek a frekvenciára

A Best FM székesfehérvári frekvenciájának birtokosa, a VLNC FM Kft. eredetileg 101,8 Rádió 1 néven kezdte volna meg a sugárzást Székesfehérváron, de végül a kormányközeli Rádió 1-es köröknek nem volt szüksége újabb Rádió 1-es frekvenciára, mivel időközben a Rádió 1 már maga alá tudta gyűrni a Radetzky-családhoz tartozó Fehérvár Rádiót, amiből addigra már Rádió 1 lett. Hogy ne két Rádió 1 legyen a térségben, a VLNC FM névváltoztatást kért a Médiatanácstól, mely engedélyezte, hogy inkább Best FM legyen a neve.

A Best FM várhatóan más városokban is sugározni fog, erre utalnak a Media1 által korábban felfedezett doménregisztrációk is.

A kormányközeli Best FM hátteréről ajánljuk korábbi írásainkat is.

Most pedig egy részlet arról, hogyan indultak el.

Kiemelt kép:  Best FM-re hangolt rádió. Fotó: Media1

Szóljon hozzá!

Köves Slomó rabbi

Köves Slomóék is érdeklődtek a Hatoscsatorna megvásárlása iránt, de az eddigi tulajdonos az ATV-vel és több más szereplővel is tárgyalt

Paor Lilla, a Hatoscsatorna tulajdonosa és főszerkesztője a Media1-nek azt mondta, balról, jobbról és középről is vannak érdeklődőik, és ezek száma az elmúlt napokban tovább nőtt. Szavai szerint a leendő tulajdonos kilétéről egy hónapon belül döntenek, de más forrásból úgy hallottuk, hogy a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbijának környezetében úgy gondolják, övék lesz a csatorna.

tévé, távkapcsoló, tv

Soron kívüli vizsgálatot indít a műsorszolgáltatás és a műsorterjesztés piacán a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH-hoz beérkezett jelzések szerint a televíziós műsorszolgáltatók a jelentősebb méretű műsorterjesztő vállalkozások számára kedvezőbb díjak mellett nyújtják szolgáltatásaikat, mint a kisebb műsorterjesztőknek. Így a hatóság szerint a kisebb műsorterjesztők hátrányos helyzetbe kerülnek a nagy kábeles és műholdas szolgáltatókhoz képest, vagyis torzulhat a műsorterjesztési piac. Korábban a kis- és közepes hazai hírközlési szolgáltatók Orbán Viktornak is írtak levelet a problémáról.