Sere Péter, a Zemplén TV ügyvezetője

A Médiatanács 12 évet adott a Zemplén TV-nek

A Médiatanács eddig mindig évente hosszabbította meg a Zemplén Televízió médiaszolgáltatási jogosultságát, de most egy „történelmi szerződéskötésnek köszönhetően” 2032-ig tovább üzemelhet a tévé.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

2032-ig meghosszabbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Zemplén TV földfelszíni sugárzásának jogosultságát – derül ki a zemplentv.hu-n néhány napja közzétett közleményből.

A Zemplén TV közleményében azt ígérte, hogy a szerződéskötésnek köszönhetően 2032-ig biztosan elérhető lesz a tévé a zempléni régió háztartásaiban.

A tájékoztatás szerint a médiaszolgáltató ügyvezető igazgatója a napokban írta alá azt a szerződést a médiahatósággal, melynek értelmében további 12 éven át biztosítottá vált a Zemplén TV földfelszíni sugárzása.

Seres Péter, a cég ügyvezetője történelminek nevezte a szerződéskötést, ugyanis a korábban évente kellett meghosszabbítani a sugárzásra vonatkozó szerződést.

A Zemplén Televízió 1986-tól sugároz műsort. A Zemplén TV médiaszolgáltatási jogosultsága 2020. szeptemberében járt volna le.

A szerződéskötés kapcsán egy YouTube-videót is közzétettek. A videós riportban Seres Péter ügyvezető azt mondta, 2017 óta zajlott az NMHH-nál annak az előkészítése, hogy további 12 évig üzemelhessen a tévé. Szerinte a hosszabbítás a munkatársainak elismerése.

A riportból az is kiderül, hogy az 50 ezer főt elérő földfelszíni adás mellett különböző kisebb és nagyobb kábelszolgáltatóknál (Magyar Telekom, PR-Telecom) is elérhető marad a Zemplén Televízió.

Az ügyvezető azt is mondta, hogy különböző változások is várhatók a tévé programjában, bár erről konkrétum nem hangzik el.

A Zemplén TV működését egyébként az NMHH Médiatanács a Mecenatúra Program keretében anyagilag is támogatja.

Érdekesség, hogy a Zemplén TV-vel kötött szerződéskötés 12 évvel történő meghosszabbításáról egyelőre egyetlen szót sem találtunk az NMHH honlapján, a Zemplén TV kifejezésre keresve a legfrissebb találat arról szól, hogy a Médiatanács idén július 23-i (nyári szabadság előtti utolsó) előtti ülésén bírsággal sújtotta a médiaszolgáltatót. Kérdést küldünk az NMHH-nak ezzel kapcsolatban, mikor hoztak határozatot – ha válasz érkezik, arról természetesen beszámolunk.

A Zemplén TV egyébként Sátoraljaújhely és Sárospatak önkormányzatainak tulajdonában van.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Sere Péter, a Zemplén TV ügyvezetője nyilatkozik a médiaszolgáltatási jogosultság meghosszabbításáról a regionális tévé híradójának

Szóljon hozzá!