rádió, stúdió

Eddig kapott haladékot az új budapesti rádió, a Best FM

A Médiatanács új határidőt adott az eredetileg City Rádió néven pályázó Media Depo Kft.-nek az új, végül Best FM néven induló fővárosi rádió indítására.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ahogy arról a Media1-en kedden már beszámoltunk, nem tud elindulni a hatósági szerződésében vállalt határidőben a budapesti 99,5 MHz frekvencián a City Rádió néven pályázó Media Depo Kft. rádiója, így halasztást kértek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától.

A médiahatóság ma közölte, hogy a Médiatanács az e heti ülésén megadta a hozzájárulást, így a rádiónak végül legkésőbb szeptember 17-én kell megkezdenie a sugárzását. A Médiatanács most adta meg a hozzájárulást ahhoz is, hogy a kft. a pályázati vállalásával ellentétben végül ne City Rádió, hanem Best FM néven sugározzon, ahogy azt már januárban előre prognosztizáltuk, a rádió hátterének bemutatásakor.

A Médiatanács egyébként névváltást engedélyezett e heti ülésén a Nyíregyháza 103,9 MHz-en működő Best FM számára is, mely június elsejétől 103,9 Best FM lesz.

A Best FM több nagyvárosban is fogható lesz, illetve néhány helyen már most is fogható a rádió. Hogy mely városokban lesz elérhető, arról beszédes internetes végződések is árulkodnak. Néhány hete egyébként a Best FM Székesfehérváron is indult, amiről részletesen is beszámoltunk.

A Médiatanács egyéb döntéseiről, például a TV2-re kirótt bírságról és az Aktív Rádió médiaszolgáltatási jogosultságával kapcsolatos döntésről, valamint a most kiírandó rádiós pályázatokról ide kattintva olvashatnak bővebbet.

Fotó: 123rf
Szóljon hozzá!