rádió, stúdió

Eddig kapott haladékot az új budapesti rádió, a Best FM

A Médiatanács új határidőt adott az eredetileg City Rádió néven pályázó Media Depo Kft.-nek az új, végül Best FM néven induló fővárosi rádió indítására.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ahogy arról a Media1-en kedden már beszámoltunk, nem tud elindulni a hatósági szerződésében vállalt határidőben a budapesti 99,5 MHz frekvencián a City Rádió néven pályázó Media Depo Kft. rádiója, így halasztást kértek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától.

A médiahatóság ma közölte, hogy a Médiatanács az e heti ülésén megadta a hozzájárulást, így a rádiónak végül legkésőbb szeptember 17-én kell megkezdenie a sugárzását. A Médiatanács most adta meg a hozzájárulást ahhoz is, hogy a kft. a pályázati vállalásával ellentétben végül ne City Rádió, hanem Best FM néven sugározzon, ahogy azt már januárban előre prognosztizáltuk, a rádió hátterének bemutatásakor.

A Médiatanács egyébként névváltást engedélyezett e heti ülésén a Nyíregyháza 103,9 MHz-en működő Best FM számára is, mely június elsejétől 103,9 Best FM lesz.

A Best FM több nagyvárosban is fogható lesz, illetve néhány helyen már most is fogható a rádió. Hogy mely városokban lesz elérhető, arról beszédes internetes végződések is árulkodnak. Néhány hete egyébként a Best FM Székesfehérváron is indult, amiről részletesen is beszámoltunk.

A Médiatanács egyéb döntéseiről, például a TV2-re kirótt bírságról és az Aktív Rádió médiaszolgáltatási jogosultságával kapcsolatos döntésről, valamint a most kiírandó rádiós pályázatokról ide kattintva olvashatnak bővebbet.

Fotó: 123rf

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezetője a UPC előtt

Megvan az EU engedélye: A Vodafone pár napon belül a UPC tulajdonosa lehet

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet napokon belül megvalósulhat a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország közös működésével.

Netflix Caspar Camille, Unsplash

Nagyot csökkent a Netflix népszerűsége Amerikában

Nyolc év után először visszaesett az amerikai Netflix-előfizetők száma, az országhatáron kívül pedig nem a vártnak megfelelő ütemben bővült a Netflix előfizetői tábora. Az üzleti eredmények tekintetében is visszaesés látszik, miközben nő a verseny. Nem csoda, hogy ezt a tőzsdén a befektetők is rosszul fogadták.

MOL Bubi pontok és a szabad kapacitás a Google Térképen fotó: képernyőkép / Media1.hu

Újdonság a Google Térképen

Ezentúl a MOL Bubi közösségi kerékpárkölcsönzőkben elérhető szabad biciklik száma is látszik az internetes keresőóriás térképén.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!